Spotify-gründer åpner for å kjøpe Arsenal

Den svenske Spotify-gründeren Daniel Ek åpner for å kjøpe favorittlaget sitt i den engelske toppserien.

FOTBALLFRELST: Spotify-gründeren, Daniel Ek, er Arsenal-fan og er villig til å legge penger på bordet for å komme på eiersiden. Han har tjent milliarder på den populære musikktjenesten som er notert på Wall Street.
Publisert:

Det har stormet rundt fotballklubbene som inntil nylig ville danne en egen superliga, en eksklusiv liga som Arsenals eier, den amerikanske milliardæren Stan Kroenke, har vært blant initiativtakerne til.

Dette har ført til store protester blant annet fra Arsenals fans i England, og fredag kveld ropte supportere slagord mot den amerikanske eieren Kroenke, skriver Sky Sports.

Inn fra sidelinjen kommer derimot en annen milliardær med interesse for Arsenal.

– Jeg har heiet på Arsenal så lenge jeg kan huske. Hvis KSE (Kroenke Sports & Entertainment, journ. anm.) vil selge Arsenal er jeg mer enn glad for å kaste hatten min i ringen, skriver Spotify-gründer Daniel Ek på Twitter.

Kroenke Sports & Entertainment er Stan Kroenkes selskap som eier den engelske fotballklubben.

Spotify-gründeren er ifølge Forbes god for 4,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer 39 milliarder kroner. Majoriteten av formuen er bundet opp i Spotify-aksjer.

STORE PROTESTER: Fans fra alle de engelske toppklubbene som skulle inngå i superligaen har protestert denne uken. Her er Arsenal-supportere som roper slagord mot den amerikanske eieren.

Droppet superliga etter massive protester

Det var på tampen av forrige helg at nyhetene om superligaen ble kjent, og de påfølgende dagene bekreftet flere av fotballagene ligaen.

Det er ikke bare fans som har protestert, det har også ledende politikere, EUFA og en rekke kjente trenere og fotballspillere.

Tirsdag kveld steg dramatikken da ryktene begynte å gå om at Chelsea og Manchester City ville trekke seg. Samtidig verserte rykter om at Manchester Uniteds mektige direktør Ed Woodward ville trekke seg, noe som etter hvert ble bekreftet.

Utover kvelden tirsdag ble ryktene bekreftet, og i tillegg varslet både United, Liverpool, Arsenal og Tottenham at de også ville trekke seg fra turneringen.

Dermed var alle de seks engelske klubbene ute av turneringen bare 48 timer etter den ble lansert.

Det har vært store protester mot superliagen helt siden ryktene ble bekreftet denne uken.

Fotball-aksjene steg – og falt

– Det har også vært opp- og nedturer for de som har investert i fotball på børs.

Både Manchester United og italienske Juventus var tiltenkt en plass i superligaen, og ettersom selskapets aksjer i notert på børs steg kursen betydelig på nyhetene.

På samme måte falt aksjene da samtlige britiske lag traff seg fra de kontroversielle planene.

Les også

Trøbbel for Superligaen - Manchester United-aksjen falt

Publisert:
Gå til e24.no