Resultatøkning for DNO

DNO tjener godt på høye olje- og gasspriser, og fikk et resultat etter skatt på 72 millioner dollar i andre kvartal.

Bijan Mossavar-Rahmani, styreleder i DNO.
Publisert:

Oljeselskapet DNO legger torsdag frem resultater for årets andre kvartal.

Den totale omsetningen doblet seg til 360 millioner dollar, ifølge kvartalsrapporten.

Det gjorde også brutto driftsresultat (ebitda), som endte på 256,1 millioner dollar.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på 72,3 millioner dollar i andre kvartal, en økning fra 56,7 millioner året før.

Brutto produksjon var på 107.178 fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal, en liten nedgang fra samme periode i 2021. Netto produksjon var på 91.937 fat oljeekvivalenter per dag i kvartalet.

Styret har vedtatt å betale utbytte på 25 øre per aksje, heter det i en separat børsmelding. DNO betalte tidligere ut et årlig utbytte på totalt 40 øre per aksje, men varslet i mai at selskapet ville øke dette til én krone per aksje. Det vil si at selskapet heretter skal betale ut 25 øre per aksje i utbytte per kvartal.

DNO hadde per utgangen av kvartalet en netto kontantbeholdning på 129,5 millioner dollar. Det er det første kvartalet med positiv netto kontantbeholdning siden 2018, skriver selskapet.

Nye brønner

DNO har boret fire nye produksjonsbrønner i den viktige Tawke-lisensen i Kurdistan i Irak i kvartalet, inkludert én på feltet Peshkabir og tre på Tawke-feltet. Sammen med brønner boret i første kvartal har selskapet klart å stanse den naturlige nedgangen i produksjon på feltet.

Selskapet øker nå anslaget på produksjonen fra Tawke-lisensen til mellom 107.000 og 109.000 fat per dag i 2022. Tidligere var anslaget på 105.000 fat per dag.

Hittil i år har DNO-aksjen steget nesten 50 prosent.

Les også

Sterke tall fra Equinor

Publisert:

Her kan du lese mer om