Dagen på Wall Street

Knallsterk avslutning: Nasdaq steg over 3 prosent

Wall Street steg bredt på ukens siste handelsdag. S&P hentet inn igjen hele tapet fra uken som gikk, og Nasdaq avsluttet opp over 3 prosent.

 • Pål A. Solheimsnes
Publisert:

Slik så markedene ut ved stengetid:

 • Dow Jones opp 1,66 prosent.
 • S & P 500 opp 2,44 prosent.
 • Nasdaq opp 3,13 prosent.

Dermed ble en ruglete uke avsluttet knallsterkt på Wall Street.

Dow Jones-indeksen hadde sin beste dag i hele 2022, S&P 500-indeksen hentet inn igjen hele tapet fra uken som gikk, og Nasdaq steg mer enn noen av dem.

Fredag ble den beste dagen S&P har hatt siden juni 2020.

– Med bakgrunn i de store svingningene den siste tiden er det håp om at selskapenes inntjening kan stabilisere markedene, sier Lindsey Bell, sjefstrateg i investeringsbanken Ally, til Bloomberg.

Uken har vært preget av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken på onsdag, der sentralbanksjef Jerome Powell ikke utelukket en serie med rentehevinger fremover, noe som fikk markedene til å reagere.

– De enorme intradagbevegelsene indikerer utfordringen markedet har nå, som er at de finansielle forholdene kommer til å bli vanskeligere, sier Yung-Yu Ma, sjefstrateg hos BMO Wealth Management, til CNBC.

– Etter hvert som ny informasjon kommer inn, og markeder overreagerer i den ene eller andre retninge, vil denne type volatilitet trolig være med oss i noe tid, med tanke på hva det er markedet prøver å prise inn.

Apple med beste dag på to år

Teknologigiganten Apple steg hele 7 prosent, etter å ha lagt frem resultater i torsdag kveld, som viste at de hadde klart å håndtere forsyningskrisen bedre enn ventet. Selskapet omsatte for 1.111 milliarder kroner i forrige kvartal, den høyeste omsetningen noensinne for selskapet.

Stigningen på 7 prosent fredag er den høyeste selskapet har hatt på en dag siden oktober 2020, ifølge Bloomberg.

Apple-sjef Tim Cook la torsdag frem svært gode resultater, og ble belønnet av markedet fredag. Aksjen steg 7 prosent.

Kurseksplosjonen var gode nyheter for Apples aksjonærer. En av de største, investorlegenden Warren Buffet, kunne se sin investering stige i verdi med 9,8 milliarder dollar fredag.

Apples oppgang lover godt før neste uke, da enda flere av de store teknologiselskapene skal legge frem tall, blant dem Alphabet, Amazon og Meta (tidligere Facebook).

Tesla og Robinhood hentet seg inn

Både elbilprodusenten Tesla og handelsplattformen Robinhood ble straffet hardt på børsen tidligere i uken.

Etter at Tesla la frem resultater onsdag falt over 11,5 prosent på børsen torsdag, men på fredag ble det annerledes. Selskapet steg 2,08 prosent.

Robinhood, som mange amerikanske småsparere bruker til å handle aksjer, skuffet stort under sin resultatfremleggelse torsdag, og falt skarpt i etterhandelen. Likevel steg Robinhood fredag, og var opp 9,65 prosent ved stengetid.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. S&P 500
 3. Dow Jones
 4. Nasdaq

Flere artikler

 1. Historisk Amazon-byks løftet Nasdaq

 2. Verste tek-uke på Wall Street siden 2020

 3. Markant oppgang på Wall Street

 4. Forsiktig oppgang på Wall Street

 5. Nasdaq fortsetter fallet på Wall Street