Omstridt Musk-tweet om Tesla-planer var usann, mener dommer

Twitter-meldingen om at Tesla-sjefen hadde sikret finansiering til å ta elbilprodusenten av børs er kjernen i bedrageri-søksmålet mot Musk.

Tesla-sjef Elon Musk under et intervju på TED-konferansen i Vancouver tidligere denne uken.
Publisert: Publisert:

I august 2018 skrev Tesla-sjef Elon Musk på Twitter at han vurderte å ta Tesla av børs for 420 dollar per aksje, og at finansieringen var sikret.

Den meldingen har en føderal dommer konkludert med at var «usann og villedende», ifølge rettsdokumenter investorene som saksøker leverte fredag. Det melder en rekke medier. Kjennelsen fra dommeren ble avsagt 1. april.

– Retten konkluderte med at han hensynsløst kom med uttalelsene mens han visste at de var usanne, heter det i rettsdokumentene fra investorene, ifølge Reuters.

Les også

Musk: – Ikke sikker på at jeg får kjøpt Twitter

Tesla-investorene mener meldingen og de påfølgende tweetene beviselig ikke var sanne, og at kurssvingningene i etterkant kostet dem milliarder av dollar, skriver Bloomberg. Derfor krever de erstatningen i et bedrageri-søksmål som skal opp for retten i mai.

Tesla-aksjen ble sendt på en real heisatur i tiden etter meldingen i 2018, og flere stilte samtidig spørsmål ved om finansieringen faktisk var sikret. Musk skrotet planene drøyt to uker etter at twitter-meldingen ble lagt ut.

Avgjørelsen til dommeren vil være viktig for rettssaken i mai, ifølge Bloomberg. Om den ikke ankes, vil ikke Musk og advokatene hans under saken kunne hevde at twitter-meldingen var sann. Spørsmålet vil da bli om tapene til investorene kan knyttes til meldingene.

Les også

Tesla rammes av kinesisk coronautbrudd

Musk og advokatene hans har hele tiden hevdet at det han skrev var sant, at han hadde sikret finansieringen. Advokatene har blant annet hevdet at Saudi Arabias statsfond hadde gått med på å støtte planene.

– Ingenting vil noen gang endre sannheten, som er at Elon Musk vurderte å ta Tesla av børs og kunne gjort det, sier Musk og Teslas adovakt Alex Spiro lørdag, ifølge Bloomberg.

Les også

Twitter-styret stikker kjepper i hjulene for Musk med «giftpille»

Publisert:

Her kan du lese mer om