Coronaveksten fortsetter for Bjørn Rune Gjelstens Kid

Omsetningen steg til 678 millioner kroner i andre kvartal. Utviklingen kommer etter kraftig kurshopp for interiørselskapet.

Milliardæren Bjørn Rune Gjelsten, Kids største aksjonær, har sett selskapets aksjekurs doble seg siden før corona.
 • Eivind Bøe
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det Bjørn Rune Gjelsten-dominerte konsernet, som består av Kid i Norge og Hemtex i Sverige, legger frem tall fredag morgen.

Tallene viser at inntektsveksten fortsetter, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor:

 • Omsetningen steg til 677,7 millioner kroner, opp fra 660,6 millioner
 • Driftsresultatet var ned til 89,6 millioner, fra 90,2 millioner
 • Nettoresultatet steg til 63,8 millioner, svakt opp fra 62 millioner

I tiden etter coronanedstengningen i mars i fjor, styrte nordmenn forbruket over på hjemrelaterte formål, noe som har kommet interiørkjeden til gode.

Netthandelen har vokst kraftig og sto ved utgangen av kvartalet for 11,3 prosent av de totale inntektene, melder selskapet.

Vekst i begge land

Av omsetningen sto den norske virksomheten for 418,4 millioner kroner i kvartalet, opp fra 411,5 millioner på samme tid i fjor. Bruttoresultatet steg til 265,5 fra 253,5 milloner i dette segmentet.

Hemtex i Sverige var opp til 257,9 millioner, fra 249 millioner. Av dette var bruttoresultatet 165,2 millioner, opp fra 155,9 millioner.

Kraftig kurshopp

Dagens tallslipp kommer etter at selskapets aksjekurs har doblet seg siden før coronakrisen. Etter en umiddelbar kursknekk i mars i fjor, har aksjen stort sett bare gått en vei.

Og analytikere venter at kursen kommer til å fortsette å stige. Av de fem meglerhusene som dekker aksjen, har fire av dem en kjøpsanbefaling, ifølge Bloomberg. Kursmålet ligger på det meste på 140 kroner, mens aksjen stengte til 119 kroner på Oslo Børs torsdag.

Gjelsten utnyttet kursoppgangen til å selge seg ned, da han kvittet seg med aksjer for over en halv milliard kroner i mars.

Overfor Dagens Næringsliv understrekte Gjelsten at salget ikke innebærer at de «ikke har tro på Kid videre, tvert imot».

– Vi valgte å selge oss litt ned i Kid fordi vi ønsker å reallokere kapital og ressurser inn mot Sport Holding. Vi ønsker å ta betydelige grep der sammen med Sunde-familien, og det vil koste tid og penger å bygge en robust struktur, sa Gjelsten til avisen.

Kid venter å åpne fem butikker i 2021. Utvidet tilbud av utemøbler har vært vellykket i Norge og etter en pilottesting i Sverige, vil Kid lansere denne kategorien i Hemtex neste år, fremgår det.

Kid skriver også at de følger den ustabile globale befraktningssituasjonen med økte fraktrater og risiko for forsinkelser, i tillegg til økte kostnader i råmaterialer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kid
 2. Bjørn Rune Gjelsten

Flere artikler

 1. Kid økte inntektene i andre kvartal

 2. Kid rammes av forsyningskrisen – øker prisene

 3. Resultatvekst for Kid

 4. Pexip-aksjen falt på flat Oslo Børs

 5. Oslo Børs endte med svak oppgang