Otovo tredoblet omsetningen

Solcelleleverandøren Otovo øker omsetningen til 193,9 millioner kroner i andre kvartal av året.

Administrerende direktør og medgrunnlegger Andreas Thorsheim.
Publisert:

Sammenlignet med andre kvartal i 2021 omsatte selskapet for 64,2 millioner kroner.

Det tilsvarer en økning på 202 prosent.

Strømprisene har steget markant den siste tiden, og det har sørget for skyhøy inntjening for solcelleselskapet.

Otovo er et av de selskapene. De har sett sterk vekst innen antall salg. For andre kvartal i år har de doblet salget til 2.398 salg mot 1.183 i samme periode i fjor.

– Jeg er stolt av mine ansatte som har satt opp dobbelt så mange installasjoner sammenlignet med samme periode i fjor, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim, i pressemeldingen.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte i minus på 46 millioner. 2021 var ebitda minus 33,2 millioner.

Otovo-sjefen viser til at Norge er et av markedene som har vært lønnsomt i løpet av kvartalet.

Otovo jobber med installasjon av solcellepaneler på tak til vanlig personer, og ble startet i 2016 og har siden etablert seg i Sverige, Frankrike og Spania.

Klar for ekspansjon

I pressemeldinger sier selskapet at markedet i Europa for solcellepaneler kommer til å stig, og har planlagt ekspansjon til Tyskland, Portugal, Storbritannia og Østerrike.

– Europa trenger mer grønn energi og Otovo har ferdighetene til å levere og ekspandere til hele kontinentet, skriver Thorsheim.

Otovo-sjefen så allerede tidligere i år at etterspørselen etter solpanelet var veldig høy. Investeringen er nedbetalt på under ti år med dagens strømpriser, sa Thorsheim i februar.

Forrige kvartal falt aksjer kraftig etter at selskapet hentet inn penger til en markant rabatt.

Publisert:
Gå til e24.no