President Biden vil utrede digitale dollar

Kryptovalutaer stiger etter ny presidentordre om digitale sentralbankpenger.

President Joe Biden i USA åpner opp for mer krypto.
Publisert: Publisert:

Onsdag signerte Joe Biden en presidentordre for å «sikre ansvarlig utvikling av digitale eiendeler».

I ordren gir presidenten beskjed til resten av myndighetsapparatet at de må utforske behovene for teknologisk infrastruktur og kapasitetsbehov for en potensiell amerikansk versjon av digitale sentralbankpenger. Ordren gir også beskjed til sentralbanken i USA om at de må fortsette å utrede mulighetene for slike digitale sentralbankpenger.

Norge er allerede i gang med utredning av digitale sentralbankpenger.

Ordren ble kalt «historisk» av USAs finansminister og tidligere sentralbanksjef, Janet Yellen, ifølge Bloomberg.

Mer forbrukerbeskyttelse og mindre kriminalitet

Presidentordren inneholdt også flere andre poeng.

Blant annet skal regjeringen i USA se nøyere på forbrukerbeskyttelse. Ifølge presidentordren har rundt 16 prosent av voksne amerikanere allerede tatt i bruk kryptovaluta.

Ordren gir også beskjed til relevante departement, direktorat og etater om å se på den systematiske risikoen til kryptovaluta, og å motvirke kryptovaluta som en sikkerhetsrisiko og bidragsyter til ulovlige transaksjoner.

Ifølge ordren skal Bidens administrasjon i tillegg gjøre USA verdensledende i den teknologiske utviklingen i finansmarkedene, fremme lik tilgang til finansielle tjenester og sikre ansvarlig utvikling av digitale eiendeler.

God dag for krypto

Bidens ordre har så langt blitt tatt imot med åpne armer hos de fleste i kryptomiljøet.

– Dette er et vannskille for kyrpto og digitale eiendel, sammenlignbart med da myndighetene våknet opp til det kommersielle internettet, skriver Jeremy Allaire, sjef for kryptoselskapet Circle, på Twitter.

Så langt i dag har bitcoin steget med åtte prosent og Ethereum er opp fem prosent, ifølge Coinmarketcap.

– Før presidentordren virket det som om administrasjonen skulle slå ned på krypto. Nå er det en 180-omvending, og er så nære en omfavnelse av krypto som du kan få fra Biden-administrasjonen, sier sjefen av Senter for Globale finansielle markeder hos Duke University, Lee Reiners, til Wall Street Journal.

Les også

Skarpt fall for oljeprisen etter at Ukraina sier de kan inngå kompromiss

Publisert: