MPC Container Ships deler ut milliardutbytte

Rederiet drysser 1,33 milliarder kroner over eierne.

Det Oslo Børs-noterte containerrederiet MPC Container Ships seilte i fjor inn store resultatløft på grunn av de skyhøye ratene for containerskip. Illustrasjonsfoto.
Publisert:

Et sterkt marked har bidratt til en fantastisk kursutvikling for MPC Container Ships, med en oppgang på nesten 500 prosent det siste året. Nå får aksjonærene mer å glede seg over.

Styret i MPC Container Ships har besluttet å dele ut et utbytte på tre kroner per aksje, tilsvarende 1,33 milliarder kroner, basert på selskapets årsresultat for 2020.

Det opplyses i en melding onsdag.

Ellers skriver selskapet at som tidligere meldt vil det prioriteres å returnere kapital til investorer, og det er planlagt å starte med kvartalsvise utbytter i mars 2022.

Aksjekursen til MPC Container Ships stiger videre, og den er opp 3,82 prosent til 31,25 kroner på Oslo Børs ved lunsjtider onsdag.

Favoritt blant småsparerne

Markedet for containerfrakt har vært brennhett det siste året, der etterspørselen etter ulike varer skjøt fart under pandemien, samtidig som fraktkapasiteten ikke holdt følge. I tillegg har det vært flaskehalser i havnene, der smitterestriksjoner gjør at mange går på halv maskin.

Situasjonen betyr at flere år med overkapasitet og svake tider hentes betydelig inn for rederiene, som for øyeblikket også sikrer lengre kontrakter for skipene sine.

Selskapet var en av fjorårets favoritter hos småsparere, men i desember tok mange gevinst.

Økte inntekter

MPC Container Ships meldte nylig i en oppdatering at «containermarkedet har startet 2022 enda sterkere enn det avsluttet i 2021».

Per 1. januar har den kontraktfestede omsetningen økt til 1,2 milliarder dollar og sikret ebitda-ordrereserve (driftsresultat før av- og nedskrivninger) er på over 850 millioner dollar, fremgår det i meldingen.

Det tilsvarer rundt 10,5 milliarder kroner og rundt 7,5 milliarder kroner.

Les på E24+

Investtech-analyse: Dette bør du gjøre med årets taperaksjer

Les på E24+

Analytiker: Anbefaler fire teknologiaksjer

Publisert:
Gå til e24.no