Google-eier faller på børs etter ferske tall

Selskapet bak Googles søkemotor la frem tall marginalt bedre enn ventet - men Alphabets Youtube-inntekter skuffet markedet.

Publisert:

Selskapet leverte en omsetning på 68,01 milliarder dollar, marginalt bedre enn ventede 67,98 milliarder.

Alphabet hadde i første kvartal driftsmarginer på 30 prosent, bedre enn ventede 28,8 prosent.

Selskapet tapte 1,2 milliarder kroner i kvartalet, ned fra et overskudd på 4,8 milliarder kroner til samme tid i fjor.

Et av momentene investorene så etter i rapporten var hvor stor veksten var innen Youtube-annonser. Inntektene var på 6,9 milliarder i første kvartal, godt under estimatene som var på 7,4 milliarder.

I tillegg fortsetter selskapets sky-divisjon å tape penger, hvor underskuddet var på 931 millioner dollar det siste kvartalet.

Aksjen faller

Alphabet-aksjen har falt gjennom hele kvelden, og er ved stenging ned 3,9 prosent - og falt videre etter stenging. Klokken 22.23 er aksjen ned fire prosent i etterhandelen.

I resultatrapporten blir det også klart at Alphabet vil kjøpe tilbake aksjer verdt 70 milliarder dollar i tillegg til eksisterende tilbakekjøpsprogrammer.

Spenning etter Netflix-fall

Det har vært knyttet ekstra stor spenning til tallene fra de store teknologiselskapene etter at Netflix skuffet stort i forrige uke.

Den generelle usikkerheten i verdensøkonomien har rammet tek-bransjen hardt, og Nasdaq-indeksen som huser de største selskapene i sektoren er ned nesten 20 prosent for året.

Publisert:

Her kan du lese mer om