OSLO BØRS: Bred nedgang etter Hellas-frykt

Statoil og seismikk falt på Oslo Børs

Publisert:

Oslo Børs falt torsdag ettermiddag med svak oljepris og fall i Statoil-aksjen.

Hovedindeksen endte ned 1,46 prosent til 439,66 poeng.

Oljeprisen holder seg svak og blir omsatt for 122,58 dollar fatet.

Usikre på Hellas

Lars H. Mikelsen, analysesjef i Norcap ser børsfallet torsdag i sammenheng med frykt for gresk kollaps igjen.

- Vi ser en generell risikoaversjon. De fleste innser det må til en restrukturering i Hellas, og mange ser at det samme må til i Irland også, sier han til E24.

Frykten for gresk kollaps har igjen økt og i en rapport som er påbegynt skal EU og det internasjonale pengefondet (IMF) vurdere om Hellas er i stand til å betale kreditorene.

Tror oljeprisen faller

Når det gjelder oljeprisen mener Mikelsen den på sikt vil falle tilbake.

- Libyafrykten vil gå over og produksjonskapasiteten er god nok. Vi ser at situasjonen roer seg. Oljeprisen vil gå ned til ca. 100 dollar fatet, slik de fleste analysebyråene beregner, mener han.

Funn i Brasil

I dag kom nyheten om at Statoil har lykkes med en leteboring ved Peregrino-området i Brasil. Statoil anslår dette vil gi ytterligere 100-300 millioner fat oljeekvivalenter i reserver fra Peregrino.

Statoil

LES OGSÅ: Seismikkskrell, oljefall og inflasjonsfrykt

- Man har jo tidligere snakket om et 300-600 millioner fats felt og her snakker vi om at vi kan begynne å nærme oss en bekreftelse på oppsiden. Hvis man snakker om 100-300 millioner fat oljeekvivalenter så er det enda bedre. Det er veldig positivt, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til Reuters.

Men selskapet faller. Aksjen endte ned 1,05 prosent og er det mest omsatte selskapet.

LES MER: Brasiliansk blinkskudd fra Statoil

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services har vært preget av lavere aktivitet og kraftig kostnadsøkning i årets første tre måneder.

Petroleum Geo-Services

PGS venter nå driftsinntekter på 240 millioner dollar, og et driftsresultat før avskrivninger på 70 millioner dollar, og om lag break-even for det ordinære driftsresultatet.

Selskapet er ned 6,05 prosent.

Blant de mest aksjene er Seadrill er ned 1,88 prosent og Hydro er ned 1,82 prosent.

Yara meldte onsdag at selskapet har varslet Økokrim om mulige straffbare handlinger i forbindelse med selskapets investeringer i Libya før oktober 2008.

Yara falt 1,63 prosent.

Flere saker fra E24

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om