- Dette selskapets inntjening vil dobles i år

Nordea går for seismikkselskapet Dolphin Group.  

FREMHEVES: Det ventes betydelig inntjeningsvekst over de neste årene og Nordea forventer at inntjeningen i seismikkselskapet Dolphin dobler seg i 2012 med marginer i den høye enden av hva vi ser ellers i industrien.
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: Dolphin GroupTicker: DOLPMarked: OSEOrganiasonsnummber: 984861060TSID:Trade time: 2012-04-16 13:00:40Last: 4.8Close: 4.78Periode: 7days

- Dolphin Group er et spill på at markedet for seismikk kommer tilbake i 2012.

Det skriver aksjeplukkerne i Nordea i mandagens ukerapport.

Seismikkselskapet Dolphin er en nokså nyetablert utfordrer blant store og etablerte aktører, men ventes å utvikle seg positivt fremover.

Og nå tas det inn i ukens portefølje av anbefalte aksjer.

Bakgrunnen er at Nordea Markets estimerer 15 prosent vekst i etterspørselen etter seismikk i 2012, og at meglerhuset mener at begrenset flåtevekst vil underbygge et sterkere marked.

LES OGSÅ: Tror på ny seismikkopptur

Dolphin opererer i dag en flåte på fem innleide skip og tok nylig levering på sitt andre, «high-end» seismikkskip.

- Vi venter at Dolphin vil operere 8 prosent av den globale streamer‐kapasiteten i 2014, da med totalt syv innleide skip. Ved å basere forretningsmodellen på innleie av skip har selskapet stor fleksibilitet i forhold til å håndtere det sykliske aspektet av seismikk‐industrien, skriver Nordea.

Dessuten vises det til at selskapet har sterk ledelse og aggressive planer for vekst innenfor multiklient, mens flåten har lave operasjonelle kostnader gjennom attraktive leieavtaler.

- Det ventes betydelig inntjeningsvekst over de neste årene og Nordea forventer at inntjeningen dobler seg i 2012 med marginer i den høye enden av hva vi ser ellers i industrien.

I tillegg viser Nordea til at prisingen av selskapet er attraktiv.

Nordea Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 8,30 kroner per aksje.

Ukeporteføljen består med det av:

  • Dolphin Group
  • Aker Solutions
  • Statoil
  • Subsea7
  • Royal Caribbean Cruises
  • Det Norske Oljeselskap
  • Deep Sea Supply
  • Algeta
Publisert: