Børsfallet fortsetter i Asia:
– Stille før stormen

Etter en rød ukestart i Asia, Oslo, Europa og på Wall Street, ser ikke tirsdagen ut til å bli særlig mye bedre på de asiatiske markedene.

BØRSFALL: En mann passerer en skjerm som viser Nikkei-indeksens kraftige fall mandag 13. juni. Nikkei falt med 3,51 prosent for dagen.

Foto: Koji Sasahara Ap
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Det er nok en rød dag på Asia-børsene tirsdag. Uken startet med et bredt børsfall på de asiatiske markedene, etterfulgt av en svak dag både på Oslo Børs, i resten av Europa og på Wall Street.

Litt etter klokken seks er Japans Nikkei-indeks ned 1,53 prosent.

Hang Seng i Hongkong er på samme tid ned 0,25 prosent, mens Shanghai Composite er ned 0,25 prosent.

Fallet er noe mindre tirsdag enn dagen før. Mandag falt Nikkei med mer enn tre prosent.

Rentemøter i vente

– Det er stille før stormen, sier Alex Wijaya ved CMC Markets i Singapore til Marketwatch.

Wijaya sikter til at amerikanske Federal Reserve, Bank of England, Swiss National Bank og Bank of Japan alle avholder rentemøte denne uken.

Samtlige er ventet å holde pengepolitikken stødig ekspansivt, for å hindre eventuelle konsekvenser av en mulig «brexit», skriver Reuters.

Frykten for en «brexit» er samtidig med på å drive Asia-børsene ned.

To nye meningsmålinger viser at det såvidt er flertall blant britene for å forlate EU: En meningsmåling for det The Telegraph viser at 49 prosent er for en «brexit» mot 48 prosent for «remain», altså å forbli medlem av unionen, mens en meningsmåling for Times of London viser 46 prosent for «brexit» mot 39 prosent for «remain». Det er CNBC som refererer til de nye meningsmålingene.

– Markedene bekymrer seg... Volatilitet er ikke bra for det store markedet. Det er derfor en ser svakheter på de utenlandske børsene, sier Gareth Nicholson ved Aberdeen Asset Management Asia til CNBC.

Rød dag på Oslo Børs mandag

Oljeprisene har igjen falt tilbake under 50 dollar, etter en oppgang i europeisk handel mandag.
Litt før klokken syv handles nordsjøolje (Brent) for 49,91 dollar fatet, mens amerikansk lettolje (WTI) handles for 48,40 dollar per fat.

På Oslo Børs mandag falt Hovedindeksen under den symbolske 600-grensen for første gang i juni. Hovedindeksen endte dagen ned 1,49 prosent til 595,78 poeng. Også Wall Street endte dagen med røde piler stort sett over hele linjen.

Publisert:

Flere artikler

  1. Europas børser faller før hektisk sentralbank-uke

  2. Handelskriguroen fortsetter å tynge

  3. Asia-børsene faller før Federal Reserves rentebeslutning

  4. Globale markeder tapte 25.000 milliarder etter brexit-ja

  5. Asia-børsene klatrer etter høye eksporttall i Japan