Hansson gjør Nel-comeback etter Spetalen-salg

Investor Alexander Hansson kjøpte 10 millioner aksjer i gårsdagens plassering.

KJØPER HYDROGEN: Investor Alexander Hansson er igjen på farten i Nel.
Publisert:

Hansson bekrefter overfor E24 at han sikret seg 10 millioner aksjer til 2,75 kroner per stykk. Han hadde ingen Nel-aksjer før dette, og kjøpet tilsvarer dermed hans totale beholdning.

Det var tirsdag ettermiddag at det ble kjent at Øystein Stray Spetalens Strata Marine & Offshore og Ferncliff Maris hadde hyret inn flere meglerhus for å bistå med et mulig salg av Nel-aksjer.

Onsdag morgen kom så meldingen om at Spetalen hadde solgt 42 millioner Nel-aksjer, tilsvarende 6,17 prosent av aksjekapitalen, til 2,75 kroner per aksje.

– Utskiftning av aksjonærer kan ofte være positivt for likviditeten. Øystein Stray Spetalen har vært med lenge, og eier fortsatt aksjer i selskapet. Jeg vil først og fremst bare gratulere han med gevinsten, skriver Hansson i en kommentar.

Deltok på oppturen

Hansson er langt fra ukjent med Nel-casen. Han var blant investorene som var med på fjorårets eventyrlige oppgang, før han solgte seg ut på tampen av året.

Siden den gang har imidlertid kursutviklingen vært mindre positiv, og prisen i gårsdagens auksjon innebar en god rabatt i forhold til sluttkurs på 3,28 kroner per aksje tirsdag.

– Da jeg solgte en større post i NEL i fjor, uttalte jeg at hvis kursen kom kraftig ned, ville jeg gå inn igjen. I mine øyne er casen fortsatt intakt, og derfor kjøpte jeg aksjer i transaksjonen i går, forteller Hansson.

Han opplyser videre at ytterligere kjøp avhenger av kursutviklingen.

Bygger hydrogenstasjoner

Nels fremmarsj på Oslo Børs er knyttet opp mot overgangen fra fossile til alternative drivstoff.

Selskapet har inngått en avtale med Reitangruppens Uno-X om å bygge ut en rekke hydrogenstasjoner for biler i Norge innen 2020, et samarbeid amerikanske Praxair nå blir med på.

Nel jobber med å ekspandere for å sitte på kompetanse innenfor hele verdikjeden fra hydrogenproduksjonen til fyllingen av kjøretøy.

Spetalen sitter etter salget på drøyt 33,2 millioner aksjer i Nel, og har forpliktet seg til å holde på disse til utgangen av desember.

Les også

Skatteetaten gransker Spetalen

Les også

Kommentar: Disse aksjene vil gjøre det best fremover

Les også

Dette er årets flopper og topper på Oslo Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om