Dansk avis: Fred Olsen lukter på rederi

Etter å ha forsøkt å kvitte seg med A2Sea i flere år, skal eierne Dong Energy og Siemens Wind Power nå være nær med å lykkes, erfarer Berlingske Tidende. Norske Fred. Olsen er en mulig kjøper.

SEILER AKTERUT: Installasjonsrederiet A2Sea sine fartøyer skal være for små til å klare og installere noen av de nyeste og største havturbinene, skriver Berlingske.

A2Sea
Publisert:

Det danske rederiet installerer havvindturbiner.

Dong og Siemens, som har eid rederiet siden 2009, har i lengre tid ønsket å kvitte seg med installasjonsrederiet.

FIH Partners har fått oppdraget med å finne mulige kjøpere, etter at Deutsche Bank ikke lykkes med oppgaven.

Grunnen var da angivelig at Dong og Siemens ikke klarte bli enige om en pris. Nå er de to selskapene imidlertid i gang med en ny salgsprosess. I midten av februar ble det avholdt en budrunde nummer to, og et salg skal nå være like rundt hjørnet.

I tillegg til norske Fred. Olsen skal nederlandske Vroon, belgiske Deme Group, britiske MPI Offshore og flere kinesiske selskap ha vist interesse for A2Sea.

Ønsker milliardpris

Ifølge Berlingskes kilder ønsker Dong og Siemens å oppnå en pris på 200-250 millioner dollar, eller mellom 1,69 milliarder og 2,11 milliarder norske kroner, for A2Sea. Det er mindre enn selskapets bokførte verdi, og skyldes blant annet at selskapets fartøyer skal være for små til å klare og installere noen av de nyeste og største havturbinene.

Dong Energy kjøpte A2Sea for 700 millioner danske kroner i 2009. Året etter kjøpte Siemens seg inn i 49 prosent av aksjene.

Verken A2Sea, Dong, Siemens eller FIH Partners har ønsket å kommentere opplysningene overfor Berlingske.

E24 har forsøkt å nå Fred Olsen Energy for en kommentar, uten å lykkes.

Les også

Fred. Olsen Energy-sjefen: – Vi stålsetter oss

Les også

Fred Olsen Energy foreslår nytt milliardutbytte

Les også

Riggkontrakter for 411 mill. til Fred.Olsen