Sjefen i Rem Offshore går av

Arild Myrvoll sier opp som toppsjef i Rem Offshore før selskapet blir en del av Akers nye offshorerederi.

NYE TIDER: Rem Offshore er i ferd med å bli fusjonert med Solstad Offshore. Fusjonen kom som følge av at offshorerederiene sliter med et svakt marked i kjølvannet av oljeprisfallet.
Publisert:

Konsernsjefen i Rem Offshore har sagt opp sin stilling og vil etter avtale med styret gå av rett etter den ekstraordinære generalforsamlingen 10. oktober, ifølge en børsmelding.

Både styreleder Åge Remøy og Arild Myrvoll selv sier til E24 at det var Myrvoll selv som ønsket å gå av nå.

– Det er så enkelt at jeg har vært administrerende direktør i et selvstendig børsnotert selskap, og det har jeg vært i relativt kort tid. I forbindelse med fusjonen har stillingen blitt betydelig endret. Hele årsaken til at jeg tok jobben opprinnelig er nå snudd opp ned. Derfor ønsker jeg en endring, sier Myrvoll til E24.

Myrvoll har vært i Rem i en årrekke, men han tok over som konsernsjef så sent som i starten av mai. Beslutningen om at han skulle gå fra finansdirektør til toppsjef ble annonsert i februar.

Rederiet Rem er i ferd med å fusjoneres med Solstad Offshore etter at Kjell Inge Røkkes Aker i sommer blokkerte Rems refinansieringsplan ved å kjøpe opp obligasjonene til rederiet. Fusjonsplanene om å skape Norges nest største offshorerederi ble annonsert den 28. juli.

– Han valgte dette på selvstendig grunnlag. Arild har vært i bedriften i 10 år og har gjort en fantastisk jobb. Jeg ønsker han lykke til videre, sier styreleder Åge Remøy, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar til avgangen.

Det er viden kjent i bransjen at Åge Remøy er svært misfornøyd med måten Aker oppførte seg på i prosessen ved å tvinge gjennom en fusjon. Remøy har også ytret bekymring for posisjonen til den maritime klyngen på Sunnmøre hvis flere av offshorerederiene der blir tatt over.

I fusjonsplanen er imidlertid basen på Fosnavåg sikret gjennom at plattformstøtteskipene (PSV) skal ha base der, mens konstruksjonsskipene (CSV) skal holde til på Solstad-basen i Skudeneshavn nord for Stavanger.

Les også

Solstad «sukrer pillen» for å blidgjøre REMs storaksjonær

Skal bistå med fusjonen

Overfor E24 har Arild Myrvoll en langt mer positiv til fusjonen med Solstad:

– Jeg er fortsatt positiv til fusjonen og den veien Solstad har valgt å gå. Jeg er trygg på at Aker og Solstad har valgt en god vei. Aker har jo god kunnskap om kapitalmarkedet og Solstad kjenner bransjen og markedet godt, sier Myrvoll.

– Blir du skvist ut når Rem nå skal bli en del av Solstad?

– Overhodet ikke. Jeg har hatt og har en veldig god dialog med både Solstad og Aker, sier Myrvoll.

Den avtroppende Rem-sjefen skal nå bistå selskapet med å få i havn fusjonen mellom Rem og Solstad når det trengs. Dermed vil han fortsatt ha en del å gjøre utover høsten. Aksjonærene skal stemme over fusjonsplanen og de andre delene av refinansieringen på den ekstraordinære generalforsamlingen 10. oktober.

– Har du gjort noen tanker om hva du vil gjøre etter dette?

– Overhodet ikke. Det har jeg rett og slett ikke rukket ennå, sier Myrvoll.

OFFSHORE-TRIO: I sommer annonserte Solstad Offshore-sjef Lars Peder Solstad (t.v.), Aker-sjef Øyvind Eriksen (i midten) og Rem Offshore-sjef Arild Myrvoll at de to rederiene skulle slås sammen. Når fusjonen er i havn vil Myrvoll takke for seg.
Les også

– Vil få forlengelser til de finner en løsning

Les også

Kreditorene gir Olympic Shipping nytt pusterom

Les også

Kan misligholde gjelden innen året er omme

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om