-Resultatene var svakere enn hva vi forventet

Stolt-Nielsen er bekymret for tankmarkedet.

IKKE FORNØYD: Konsernsjef i Stolt-Nielsen, Niels G. Stolt-Nielsen.
Publisert:

Selv om Stolt-Nielsen kan vise til en resultatforbedring er Stolt-Nielsen-sjef, Niels G. Stolt-Nielsen, alt annet enn fornøyd med selskapets utvikling.

- Stolt-Nielsens resultater i andre kvartal var svakere enn hva vi forventet. Driftsresultatet for Stolt Tankers, som typisk styrker seg i andre kvartal, var ned. Stolthaven sitt resultat var også svakt, med stigende driftskostnader, og lavere kapasitetsutnyttelse på våre terminaler i Houston, New Orleans og Santos tynget resultatet, sier Stolt-Nielsen i en kommentar i selskapets kvartalsrapport.

Selskapet fikk et et resultat før skatt på 34 millioner dollar av inntekter på 543 millioner dollar i sitt regnskapsmessige andre kvartal (mars-mai). I første kvartal hadde Stolt-Nielsen et resultat før skatt på 23 millioner dollar av inntekter på 517 millioner dollar.

Utviklingen i Stolt Tank Containers står i kontrast til resten av selskapet og container virksomheten beskrives som å ha hatt nok et godt kvartal med en «solid» styrke i den globale etterspørselen, selv om konkurransen på pris fortsetter å spisse seg til.

For tank er man imidlertid bekymret.

- Vi er bekymret for at innhentingen i parceltank-markedet totalt sett kan begynne å vakle. Volumene som er nødvendige for å drive markedsinnhentingen har ikke materialisert seg. I tillegg har tilgang til lavkost-kapital og en overflod av verftskapasitet ført til en økning i ordreboken for kjemikalietankere – denne har nå vokst til 23,5 prosent av den eksisterende flåten, sier Stolt-Nielsen.

Virksomhetene

Selskapets tankvirksomhet hadde driftsresultat på 8,5 millioner dollar i kvartalet, ned fra 9,8 millioner dollar i første kvartal.

Terminal-virksomheten fikk et driftsresultat på 11,8 millioner dollar, ned 7,1 millioner dollar fra første kvartal.

For Container-virksomheten så man en bedring i driftsresultatet på 2,9 millioner dollar til 18,0 millioner dollar.

Selskapets oppdrettsvirksomhet Stolt Sea Farm hadde et underskudd på 5,2 millioner dollar, ned fra et overskudd på 1,4 millioner dollar i årets første kvartal.

Det totale driftsresultatet endte på 58,9 millioner dollar, mot 45,8 millioner dollar i første kvartal. Driftsresultatet ble imidlertid løftet av flere engangseffekter, totalt sett 25,8 millioner dollar, hvorav 19,7 millioner dollar var relatert til salg av aksjer i Avance Gas Holding som ble børsnotert i april.

Les også:

Stolt-Nielsen starter selskap i CanadaStolt-Nielsen sikret lån på 1,2 milliarder kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om