Skandalebank har utnevnt ny styreleder

Sir David Walker skal rydde opp i Barclays.

OPPRYDDING: Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Carl Court
Publisert:

Den britiske storbanken Barclays har utnevnt Sir David Walker til ny styreformann.

Walker etterfølger Marcus Agius, som egentlig gikk av som styreleder i Barclays 2. juli i kjølvannet av den såkalte Libor-skandalen.

Barclays befinner seg midt i en internasjonal skandale etter avsløringen om at banken har drevet manipulasjon av Libor-renten.

Libor, som er en forkortelse for Londons interbankrente, bestemmer rentenivået for lån mellom banker og styrer dessuten renten på en rekke andre lån og finanskontrakter.

Flere i bankens toppledelse valgt å trekke seg etter at skandalen var et faktum. To av de som trakk seg var konsernsjef Bob Diamond og daglig leder Jerry del Missier, i tillegg til styreleder Marcus Agius.

Les også: Barclays-topp går av

Sir David Walker jobber i dag som rådgiver for amerikanske Morgan Stanley, hvor han tidligere har vært styreformann.

- Jeg ser fram til å begynne og til å gjøre mitt for å ta selskapet videre etter den siste tids hendelser. Storbritannia trenger en sterk finanssektor og Barclays spiller en viktig rolle for å sikre at vi har en vellykket og godt styrt bankindustri.

Walker sier at hans umiddelbare prioritet vil være jobben med å få utnevnt en ny konsernsjef.

Barclays har inngått et forlik med britiske og amerikanske myndigheter og har godtatt en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. I tillegg til boten og tap av renommé vil avsløringen trolig koste banken enda flere milliarder i form av søksmål.

Les også: Sterke reaksjoner på Barclays' rentefusk