Styret i Oslo Børs: Flere mulige kjøpere har meldt interesse

Oslo Børs «anbefaler sterkt» at aksjonærene sitter stille til styret har gitt sin anbefaling til Euronext-budet. Selskapet har fått flere nye interessenter, melder styret fredag.

Foto: Ørn E. Borgen NTB scanpix
Publisert:,

Oslo Børs inviterte 4. januar til en prosess der interesserte aktører får mulighet til å komme med et bud på aksjene i Oslo Børs VPS.

Bakgrunnen for dette var kjennskap til at det også fantes andre relevante aktører enn Euronext som var interesserte, men som ikke deltok i den omtalte auksjonen som var initiert av noen aksjonærer i desember.

Etter invitasjonen har flere interessenter meldt sin interesse, skriver Oslo Børs i en pressemelding.

LES OGSÅ: (+) Derfor er lille Oslo Børs attraktiv for børsgigantene

«Det er avholdt møter med enkelte av disse og det er avtalt nye møter hvor interessenter møter administrasjonen i Oslo Børs VPS», heter det videre.

Som følge av dette anbefaler styret «sterkt» at aksjonærene avventer styrets endelige anbefaling før de tar stilling til noe bud.

Styret vil gi sin anbefaling innen utgangen av februar.

Børsdirektør Bente Landsnes vil ikke fortelle E24 hvor mange aktører eller hvem det dreier seg om, men sier at slike interessenter ikke gror på trær.

Hadde nytt møte med Euronext

Les også

Børsen gir råd i februar: – Vi kjenner jo ikke Euronext veldig godt

200 år

Da E24 snakket med børsdirektør Bente Landsnes tidligere denne uken fortalte hun at selskapet trenger tid til å vurdere de potensielle nye eierne.

– Vi kommer til å kjøre en prosess nå i hvert fall ut januar og frem til februar før vi vil gi noen anbefalinger til våre aksjonærer, sa Landsnes da E24 møtte henne på NHOs årskonferanse.

Fredag bedyrer Landsnes at Oslo Børs har vært uavhengig i over 200 år, da er det helt greit å bruke god tid på å finne ut hvem som er best skikket til å bli den neste eieren.

Landsnes har sittet som børsdirektør siden 2006, og skal etterfølges av Håvard Abrahamsen senest 1. juli i år.

Noe av det siste hun gjør i jobben blir dermed å møte potensielle kjøpere og delta i vurderingen av Euronext-budet, som verdsetter Børsen til over seks milliarder kroner.

Les også

– Vi kjenner jo ikke Euronext veldig godt

Les også

Oljefondet blant de største eierne i børsbeiler

Les også

Oslo Børs' styreleder: – Aksjonærene har gjort det de har gjort

Her kan du lese mer om