Ser oppside på 163 prosent i riggselskap

Pareto mener kursfallet i Sevan Drilling gir Seadrill store muligheter.

MULIGHETER? Det seneste kursfallet i Sevan Drilling-aksjen gir Seadrill en mulighet for å øke sin ultradypvannskapasitet til en vesentlig rabatt, mener Pareto.

Sevan Marine
  • Jostein Nissen-Meyer - StockLink iMarkedet
Publisert:

Sevan Drilling-aksjen har hatt en meget svak utvikling den siste tiden, bare i løpet av april har aksjen ramlet 19 prosent, og for året så langt har aksjen svekket seg 22 prosent.
Pareto mener nå kursutviklingen gir Seadrill, som gjennom en forward-kontrakt indirekte eier 30 prosent av Sevan Drilling, en mulighet til å skaffe seg ytterligere riggkapasitet på billigsalg.
- Det seneste kursfallet i Sevan Drilling-aksjen gir Seadrill en mulighet for å øke sin ultradypvannskapasitet til en vesentlig rabatt. Seadrill har i snitt betalt 3,95 kroner per aksje for sin andel på 30 prosent i Sevan Drilling, noe som er en premie på 32 prosent i forhold til dagens kurs, skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.
Pareto påpeker at den nåværende prisingen på Sevan Drilling impliserer en verdi på 461 millioner dollar per ultradypvannsrigg i selskapet, under halvparten av den impliserte prisingen på Seadrills ultradypvannsrigger, og også en vesentlig rabatt til andre sammenlignbare selskaper der verdien per rigg ligger på 631-776 millioner dollar.
- Vi har forståelse for at mindre selskap med lav likviditet og med et udekket finansieringsbehov ikke er blant favorittene, men på våre kalkulasjoner er det vesentlig oppside i Sevan Drilling, selv om selskapet skulle hente inn 150 millioner dollar i en emisjon på nåværende kurser, i stedet for å gjøre det gjennom et obligasjonslån, skriver Pareto.

Les også: Milliardkontrakt i boks for Sevan Drilling
Jobber med finansiering
Sevan Drilling jobber for øyeblikket med banker med det mål om å få på plass en finansiering basert på riggflåten ved utløpet av tredje kvartal, som også vil inkludere et fjerde nybygg da dette leveres.

Pareto venter seg at man kan få en bankfinansiering på rundt 400 millioner dollar per rigg, noe som gir et gjenstående finansieringsbehov på 150 millioner dollar.
Sevan Drilling satser på å hente inn pengene gjennom et obligasjonslån.
Pareto har en kjøpsanbefaling på Sevan Drilling med et kursmål på 7,90 kroner, noe som utgjør en oppside på nær 163 prosent fra dagens kurs.

Torsdag formiddag er Sevan Drilling opp 2,96 prosent til 3,10 kroner.

Les også: Ser kraftig oppside i Sevan Drilling

Her kan du lese mer om

  1. Seadrill
  2. Sevan Drilling

Flere artikler

  1. Sevan Drilling-styret:- Budet  er for lavt

  2. Seadrill har kontroll i Sevan Drilling

  3. Fredriksen på nytt raid

  4. Annonsørinnhold

  5. Sevan Drilling reddes av Seadrill

  6. Pareto nedgradererFredriksens riggkjempe