Fjord Lines cruise-ferge forsinket

Rederiet utsetter jomfruturen med MS «Stavangerfjord» i tre nye uker.

UTSETTER JOMFRUTUR: Testing av teknisk utstyr tar lenger tid en forventet.
Publisert:

MS «Stavangerfjord» som skal gå i rute mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals og Hirtshals-Langesund, skulle vært klar 29. mai.

Nå er seilingsstarten for den første av Fjord Lines to nye cruiseferger blitt utsatt i tre uker til 21. juni.

Det fremgår i en børsmelding både fra rederiet og fra verftet Bergen Group som bygger fergene.

Årsaken er at installasjon og testing av motorer og annet teknisk utstyr tar lengre tid enn forutsatt.

Passasjerer blir kontakt

I en pressemelding beklager Fjord Line utsettelsen og konsekvensene det måtte få for de reisende.

- Vi har bestilt det teknisk mest avanserte utstyret som kan leveres, og må bare ta til etterretning at verftet trenger mer tid for å få dette på plass og testet, sier Fjord Lines administrerende direktør Ingvald Fardal i pressemeldingen.

Rederiet opplyser videre at passasjerer som har gjort bestillinger på det nye skipet fra Bergen, Stavanger og Hirtshals i tidsrommet 29. mai – 20. juni umiddelbart blir kontaktet og tilbudt plass på MS «Bergensfjord». Denne fergen trafikkerer allerede på strekningen mellom Vestlandet og Hirtshals.

Reisende fra Langesund får tilbud om å reise med HSC «Fjord Cat» som starter sommerseilinger mellom Kristiansand og Hirtshals torsdag 16. mai.

Ekstra kostnader

Bergen Group skriver i sin børsmelding at den nye leveringsdatoen vil påføre verftet Fosen ekstra kostnader. Kostnadene blir tatt hensyn til gjennom prosjektavsetninger i konsernregnskapet. Tallene for første kvartal legges frem onsdag 29. mai.

Det er ikke første gang seilingsstarten til MS «Stavangerfjord» er blitt utsatt. I fjor høst meldte selskapene om at jomfruturen var forsinket med et halvt år.

LES OGSÅ:

Publisert: