Draghis bekymringer drar Wall Street ned

Investorene griner på nesen etter sentralbanksjefens uttalelser.

TRIST TORSDAG: Ukens nest siste handelsdag på Wall Street ser ut til å ende med røde tall.
Publisert:

Allerede ved start torsdag var det røde tall på Wall Street. Børsdagen endte til slutt slik:

* Dow Jones fikk en nedtur på 0,31 prosent.

* S&P 500 endte ned på 0,19 prosent.

* Nasdaq fikk en nedtur på 0,11 prosent.

E24 Børs kan du selv følge markedet.

Europa-nyhet påvirker

Torsdag kom meldingen om at Den europeiske sentralbanken (ECB) holder styringsrenten uendret. Dette var på forhånd ventet, og ifølge sentralbanksjef Mario Draghi var avgjørelsen dessuten enstemmig.

Nå er det riktignok knyttet stor spenning til den sterke euroen, som nådde sitt høyeste nivå mot dollaren på 14 måneder etter at Japan og USA tok grep for å svekke sin valuta.

På pressekonferansen torsdag, sa Draghi at han er bekymret for at den sterke euroen kan få konsekvenser for inflasjonen og skade den økonomiske veksten.

Les mer om det her.

Verden over falt markedene etter at Draghi hadde uttrykt bekymring for dette, skriver Bloomberg.

- Man er bekymret for at Europa vil implodere, og investorene er redde for hvilken smitteeffekt dette eventuelt vil få for den amerikanske økonomien, sier sjeføkonom Jeff Sica i Sica wealth management i New Jersey til nettstedet.

Nye jobbtall

I dag kom for øvrig også oversikten over antall nye søkere til arbeidsledighetstrygd i forrige uke. Tallet lå på 366.000, hvilket er en nedgang på 5.000 sammenlignet med forrige ukes reviderte utfall på 371.000.

Ifølge Dow Jones Newswires var det på forhånd ventet at 360.000 ville være førstegangssøkende.

LES OGSÅ: Færre søkte trygd i USA

- Det er frustrerende at tallene ikke er bedre, men det går i hvert fall i riktig retning, sier sjefinvestor Jeffrey Davis i Lee Munder capital group til Bloomberg.

Skuffende børsdag

To av selskapene som fikk en opptur ved børsdagens start, var spillgigantene Activision blizzard og Hasbro.

Førstnevnte, som blant annet står bak det verdenskjente spillet «Call of duty», åpnet opp 0,4 prosent. Sistnevnte startet dagen med en opptur på 0,6 prosent.

Det var på forhånd spådd en god børsdag for de to, som begge legger frem sine kvartalstall torsdag. Tallene kommer riktignok først etter børsens stengetid.

LES OGSÅ: Overraskende kvartalstall sendte DNB til værs

Torsdag har det for øvrig også gått rykter om at Activision har signert en stor avtale med Nickelodeon. En rekke spillmagasiner på nett har omtalt avtalen, som går ut på at selskapet får produsere videospill inspirert av den nye og animerte serien om «ninjaskilpaddene» Teenage mutant ninja turtles.

Aksjen endte til slutt opp 1,01 prosent, etter å ha skutt fart mot slutten av dagen. Hasbro fikk en opptur på 1,44 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om