Mer sjømat ut av Norge i november

Økende laksepris er hovedårsaken til at sjømateksporten økte i november. Hittil i år har den norske milliardindustrien falt med 3 prosent.

GOD MÅNED: Selv om sjømateksporten har falt totalt hittil i år, så ble november en god måned. Her skjærer en kokk i Tokyo en skive av en norsk laks.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Totalt eksporterte Norge sjømat for 5,6 milliarder kroner i november, nesten en halv milliard eller 9 prosent mer enn i samme måned i fjor. Men hittil i år har eksporten av sjømat gått tråere. 47,3 milliarder kroner fram til desember er en nedgang på 1,5 milliarder i samme periode i fjor.

– Veksten i sjømateksporten i november er i all hovedsak drevet fram av en stigende verdi på norsk lakseeksport, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon i Norges sjømatråd.

I november var gjennomsnittsprisen for fersk, norsk laks 27,12 kroner, 2,03 kroner mer enn i samme måned i fjor. De største laksekjøperne fra Norge er Frankrike og Russland.

Totalt eksporterte vi laks for 3 milliarder kroner i november, 472 millioner kroner eller 19 prosent mer enn i november i fjor. Hittil i år er det eksportert laks for 26,8 milliarder kroner, 346 millioner mer enn i samme periode i fjor.

LES OGSÅ:

Makrellsmell trekker ned norsk fiskesalg

Kinas Nobel-raseri rammer norsk fisk knallhardt

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Verdien på norsk sjømateksport er doblet på seks år

 2. Betalt innhold

  Sjømateksport for 9,1 milliarder i oktober

 3. Sjømateksporten økte med20 prosent i august

 4. Betalt innhold

  Kan bli nytt rekordår for norsk sjømateksport

 5. Mot rekordår for norsk sjømateksport