Citigroup klatrer på gode tall

Mens nervøse investorer sender Wall Street ned på ukens første handelsdag.

Axel Öberg
Publisert:,

Tyskland advarer mot at europeiske ledere ikke vil klare å få på plass en løsning for eurosonen ved det kommende G20-møtet. Det skaper noe risikoaversjon i markedet.

LES OGSÅ: - Ingen løsning på eurokrisen

Wall Street faller fra start mandag;

** Dow Jones faller 0,36 prosent.

** Nasdaq er ned 0,57 prosent.

** S&P 500 faller 0,46 prosent etter noen minutter med handel.

E24 BØRS: Følg åpningen i USA her

Skuffende tall

En skuffende NY Empire State indeks bidrar ikke til å løfte stemningen. Indeksen kom inn på -8,5 i oktober, mens den var ventet å ha steget til -4. Den regionale produksjonsindeksen er relativt volatil, men gir likevel en indikator på tilstanden i landet.

Citigroup klatrer

Citigroup la før børsåpning frem et nettoresultat før kredittverdijusteringer på 0,84 dollar per aksje i tredje kvartal. Det var ifølge Zacks Estimates ventet en EPS på 0,81 dollar per aksje. Bankens inntekter var på 20,8 milliarder dollar, mot ventet 19,4 milliarder dollar. Citigroup hadde kredittap på 4,5 milliarder dollar i kvartalet.

LES OGSÅ: Bedre enn ventet fra Citigroup

Det overraskende gode resultatet drar opp aksjen med 1,37 prosent etter noen minutter med handel på Wall Street.

Wells Fargo derimot faller med 5,25 prosent. De fikk et nettoresultat per aksje på 0,72 dollar (0,60) i tredje kvartal 2011. Det var ventet en EPS på 0,73 dollar, ifølge Zacks Estimates. Omsetningen var på 19,6 milliarder dollar (20,9). Ventet var 20,3 milliarder dollar.

Halliburton faller

Halliburton fikk et justert resultat per aksje på 0,94 dollar i årets tredje kvartal. Ifølge Zacks Estimates var de ventet å rapportere et justert resultat per aksje på 0,92 dollar.

Omsetningen til selskapet var 6,5 milliarder dollar (4,7), mot ventet 6,4 milliarder dollar ifølge Zacks Estimates. Resultatet til selskapet ble negativt påvirket av prosjektutsettelser i Irak og nedstengning i Libya.

LES OGSÅ: Halliburton innfrir

Selskapet faller 4,62 prosent ved åpning i USA.

LES OGSÅ: