Comcast byr 240 milliarder for Sky

Forsøker å snappe opp den britiske TV-giganten foran nesa på Rupert Murdoch.

LEGGER INN BUD: Comcast ønsker å kjøpe Sky foran nesa på Rupert Murdochs Fox.
Publisert:

Amerikanske Comcast melder at de byr 22 milliarder pund for britiske Sky. Budet tilsvarer rundt 240 milliarder norske kroner.

Fra før er det kjent at Rupert Murdochs 21st Century Fox er interessert i å kjøpe selskapet, men britiske konkurransemyndigheter er ikke begeistret for ideen.

I en pressemelding skriver Comcast at de byr 12,5 pund per aksje, noe som er en oppgradering av budet fra 21st Century Fox med 16 prosent.

Les også

Murdoch vil sluke Sky

– Vi mener Sky er et enestående selskap. Det har 23 millioner kunder, og en ledende posisjon i Storbritannia, Italia og Tyskland. Sky har vært en innovatør i bruken av teknologi, og gir kundene en strålende seeropplevelse, og har en stolt posisjon i investeringer i nyheter og andre programmer, skriver styreleder og toppsjef i Comcast, Brian L. Roberts i meldingen.

Budet fra Comcast kommer rundt to måneder etter at Disney la 52,4 milliarder dollar på bordet for brorparten av 21st Century Fox, tilsvarende rundt 432 milliarder kroner.

Les også

Homer Simpson forutså gigantoppkjøp for 19 år siden

Ifølge Bloomberg er planen til Fox, gitt at de overtaler de britiske konkurransemyndighetene, å kjøpe de 61 prosentene av Sky de ikke allerede eier, for så å selge hele sulamitten videre til Disney.

Publisert: