Økonom: – Tror det blir blodig åpning på Oslo Børs

Ringvirkningene av børsfallet på Wall Street vil merkes i Oslo i morgentimene, tror investeringsøkonom.

SPENT: Investeringsøkonom Tom Hauglund venter blodig åpning på Oslo Børs fredag morgen.

Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix
  • David Bach
Publisert:,

– Jeg vet ikke helt hva som har utløst dette nå, men jeg tror fortsatt det er rentespøkelset som skremmer markedet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til E24, etter torsdagens kraftige fall på Wall Street.

Torsdag ble nemlig vondt verre på Wall Street, og for tredje gang på en uke falt indeksen Dow Jones Industrial Average over 600 poeng. Til slutt endte fallet på 1032,8 poeng.

Venter blodig åpning i Oslo

Hauglund uttalte mandag til E24 at han ikke hadde planer om å kjøpe aksjer slik som markedet så ut. Det har ikke endret seg.

– Jeg er fortsatt ikke i nærheten av å tørre å kjøpe i dette markedet. Jeg tror fortsatt det er mye å gå på på nedsiden, og det er fort gjort å glemme hvilket nivå børsene kommer fra, sier han.

Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet

Foto: Nordnet

På spørsmål om hvordan Wall Street-fallet vil påvirke fredagens åpning på Oslo Børs, svarer Hauglund tydelig:

– Det som taler for et kraftig fall på Oslo Børs er at oljeprisen er ned i tillegg. På det første fallet holdt oljeprisen seg bra. Nå har du i tillegg får oljeprisen ned, så jeg tror det blir blodig på åpning, og så får vi se, sier han.

Få som kjøper fallet

Dessuten tror Hauglund det vil være færre og færre som kjøper fallet etter denne andre kraftige nedturen.

– Jo flere sånne skader som dette, du får, jo kortere blir reaksjonen opp. Jeg tror fortsatt mange er i det moduset at man skal «buy the dips», altså kjøpe fallet, men jeg frykter at det er færre og færre som tør det sånn som markedet utvikler seg nå, sier han.

– Et annet poeng er at de lange trendene som vi har hatt gående i flere år har fått noen ordentlig tekniske brudd ned. Hvis man skal gå litt tilbake i tid: Den som ga best signal på at noe var fare på ferde, var Dax i Tyskland, for den prøvde seg på 13.600 poeng, og før du fikk fallet i USA falt den til godt under 13.000. Jeg klarte ikke å tolke hvorfor den var så svak, men det er nå klart at de tekniske chartene har fått en skikkelig ripe i lakken. Og det tror jeg det tar tid å rette opp, sier Hauglund.

Her kan du lese mer om

  1. Wall Street
  2. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Bredt børsfall i Europa – pilene peker opp i USA

  2. Tungt fall på Børsen

  3. Tror årene med børsfest er over

  4. Annonsørinnhold

  5. Ekspert: Tror markedet spekulerer i XXL-emisjon

  6. 484 milliarder blåst bort siden toppen på Oslo Børs