Marine Harvest: - Vi er ikke i mål ennå

Blir vi ikke enige, kommer vi til å legge frem det opprinnelige tilbudet, varsler John Fredriksens oppdrettskjempe.

IKKE I HAVN: Styreleder Ole Erik Lerøy i Marine Harvest, her sammen med styremedlem Tor Olav Trøim, har ikke funnet den endelige tonen med Cermaq om et pliktig bud.

Mattis Sandblad
  • Even Landre
Publisert:,

Etter forrige ukes generalforsamlinger forhandler nå Marine Harvest og Cermaq om betingelsene for det varslede budet fra John Fredriksen & Co.

Så langt er forhandlingene resultatløse.

- Disse diskusjonene har så langt ikke ledet til noen løsning, men partene er enige om å fortsette samtalene, sier Marine Harvest mandag.

Videre opplyser Marine Harvest at selskapet vil stå fast på sitt opprinnelige bud på 104 kroner, dersom forhandlingene med Cermaq ikke fører frem.

Det var for drøyt tre uker siden John Fredriksens oppdrettskjempe Marine Harvest signaliserte at selskapet under visse forutsetninger aktet å legge inn bud på den halvstatlige konkurrenten Cermaq.

I forrige uke ble ett hinder ryddet av veien, da Marine Harvest samlet nok støtte til å forhindre at Cermaq kunne by på det peruanske fiskemelselskapet Copeinca.

Les også: Fredriksen fikk stanset Cermaqs milliardkjøp

Dette var en av forutsetningene Marine Harvest satte for at det skulle komme et pliktig bud fra den kanten.

De siste dagene har det derfor pågått en intens jobb med å klargjøre et formelt bud på Cermaq.

Mandag formiddag opplyser imidlertid Marine Harvest at de ikke er i mål med dette.

- I et et forsøk på å finne en tilfredsstillende løsning som er akseptabel for alle parter, har det vært gjennomført samtaler med visse aksjonærer og selskapet.

Oppdrettskjempen sier nå at dersom det ikke gjøres noen fremskritt i løpet av kort tid, akter Marine Harvest å fremme sitt opprinnelige tilbud.

Dette budet er på 104 kroner per aksje - med 50 prosent kontantvederlag og betinget av en akseptgrad som gir Marine Harvest et eierskap på minst 33,4 prosent etter gjennomføring av tilbudet.

Største eier i Cermaq er den norske staten, som kontrollerer 43,54 prosent, og Folketrygdfondet kontrollerer 5,38 prosent.

Les også:

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Marine Harvest byr på Cermaq

  2. Oppkjøpsdrama, konkursfare og friske takter fra Rec

  3. Fredriksen vil øke budet på Cermaq

  4. Annonsørinnhold

  5. Fredriksen fikk stansetCermaqs milliardkjøp

  6. Overrasket, men glad