Northland i fritt fall

Nytrykte aksjer gir store utslag for gruveaksjen.

FALLER TUNGT: Trykkingen av nye aksjer medfører at Northland-aksjen har falt mer enn 76 prosent i løpet av formiddagen på Oslo Børs.
Publisert: Publisert:

Aksjekursen til Northland Resources er fredag i fritt fall på Oslo Børs etter at gruveselskapets har trykket opp over 24 millioner nye aksjer.

De nye aksjene er utstedt til eiere av såkalte warrants, og er nå ifølge selskapet blitt registrert i VPS og dermed tilgjengelig for handel.

Totalt er det blitt utøvd warrants for i overkant av 24,5 millioner aksjer, og totalt antall aksjer i Northland øker dermed fra noe over 5 millioner til rundt 29,7 millioner aksjer.

Når så mange aksjer kommer ut på markedet blir de eksisterende aksjeeierne vannet ut. Dermed raser kursen, og er i skrivende stund ned rundt 76 prosent til 5,3 kroner på Oslo Børs.

LES OGSÅ: Mistenker massivt ulovlig shortsalg i Northland-aksjen

Totalt kan de nye eierne i et obligasjonslån på 335 millioner dollar i gruveselskapet utøve warrants for tilsvarende 83,6 millioner aksjer.

Ved utløpet av hver måned kan disse utøves i nye aksjer til en utøvelsespris på 0,01 canadisk dollar.

Gruveselskapet, som utvikler jernmalmkonsentrat fra gruver i Nord-Sverige og Finland, har gjennom hele året vært gjennom en tung krise, konkursbeskyttelse og reorganisering.

Etter måneder under rettslig administrasjon fikk selskapet på fredag en etterlengtet rettslig godkjenning til å tre ut av konkursbeskyttelsen.

Utdelingen av warrents til obligasjonseierne var en del av oppgjøret som reddet selskapet fra konkurs.

LES OGSÅ:

Publisert: