Investtech tar for seg sparebank-aksjer etter at investorer har vist økt oppmerksomhet.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Kommentar: Positive sparebanker

Investtech ser denne uken på utsiktene for en rekke norske børsnoterte sparebanker. 

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

De siste månedene har investorene vist økt oppmerksomhet rundt de norske sparebankene. Mange egenkapitalbevis har brutt opp og utløst tekniske kjøpssignaler, drevet av positive investorer som har gått opp i pris for å kjøpe seg inn. Investtech har gått gjennom de børsnoterte sparebankene og refererer her hva våre kvantitative analyser tilsier om den videre kursutviklingen.

SpareBank 1 SR-Bank ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene over tid betaler stadig mer for å sikre seg egenkapitalbevis i banken og tilsier en videre oppgang i kursen.

Det er motstand ved 42,50 kroner, noe som kan presse kursen på kort sikt. Brudd over dette nivået vil imidlertid utløse et nytt kjøpssignal. Da volumbalansen er positiv, og indikerer en økende optimisme på kort sikt, legger vi lite negativ vekt på motstanden.
SR-Bank er positiv på innsidehandler etter at styreleder Dag Mejdell kjøpte seg opp i to omganger i løpet av august.

Foto: Investtech

Også Sparebank 1 Nord-Norge ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Her har allerede positive investorer presset kursen over den tidligere motstanden rundt 40 kroner og et positivt signal er utløst. En videre økning i optimismen og fortsatt kursoppgang indikeres.

Foto: Investtech

SpareBank 1 SMN har brutt en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer statistisk en kommende utvikling på linje med markedet.
Egenkapitalbeviset har imidlertid nå brutt over motstanden ved 50-51 kroner og utløst et kraftig kjøpssignal. På kort sikt ligger kursen allerede i en stigende trendkanal.
Det kortsiktige momentumet i aksjen er bra, volumutviklingen signaliserer styrke, og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved 50-51 kroner.
Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Sparebanken Møre har en kursutvikling lignende SpareBank 1 SMN. En fallende trend på lang sikt er brutt og banken har innledet en stigende trend på kort sikt. En videre kursoppgang indikeres, og det er nå støtte ved 190 kroner ved reaksjoner tilbake.

Foto: Investtech


Både Sandnes Sparebank og SpareBank 1 BV har gitt kjøpssignaler fra en dobbel-bunn-formasjoner på de mellomlange chartene. Dette skyldes at positive investorer har betalt stadig mer for å sikre seg egenkapitalbevis i bankene og presset kursen over de tidligere toppene på henholdsvis 30,50 og 18,90 kroner. Det signaliseres nå at bankene innleder stigende trender.

Foto: Investtech

Positiv volumutvikling tyder på at selgerne samtidig er passive, noe som er ytterligere et signal om økende optimisme.
I Sandnes Sparebank er dessuten innsiderne positive, med til sammen seks kjøp det siste året. En videre kursoppgang for begge bankene indikeres.
Vær oppmerksom på til tider noe svak likviditet, slik at det kan bli trangt i døren når mange vil handle på en gang.

Foto: Investtech
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
 2. Bank
 3. Aksjer
 4. Oslo Børs
 5. Økonomi

Flere artikler

 1. Investtech: Kjøpssignaler i bank

 2. Ukens Investtech: Kjøp disse fire bankene

 3. Investtech: Disse aksjene skal gjøre det bra på lang sikt

 4. Tre favoritter i banksektoren

 5. Investtech med sektoranalyse av bank og finans: Denne aksjen bør du styre unna