Storbank overførte 270 milliarder ved en feil

Beløpet er større en bankens markedsverdi.

TABBE: Deutsche Bank overførte 270 milliarder med en tabbe. Her er bankens hovedkvarter i Frankfurt i Tyskland.
Publisert: Publisert:

Like før påske klarte Deutsche Bank ved en feil å føre over 28 milliarder euro, tilsvarende 270 milliarder norske kroner, til et avregnings-kontor.

Ifølge Bloomberg som har snakket med personer med kjennskap til saken, skjedde feilen i forbindelse med en helt vanlig overføring av typen som skjer daglig.

Beløpet som var langt større enn det skulle være, også større enn bankens markedsverdi på drøyt 24 milliarder euro, havnet på en konto til avregningskontoret Eurex.

Feilen ble riktignok rettet på få minutter, ifølge den tyske storbanken, som nå skal undersøke årsaken.

Dette er imidlertid ikke første gang en slik feil skjer hos Deutsche Bank. I 2015 sørget en ung ansatt for at seks milliarder dollar feilaktig havnet hos en amerikansk hedgefond-klient.

Les også: «Tysklands dummeste bank» overførte fem milliarder euro ved et uhell

Fenomenet er også vanlig ellers i finansverden, og det finnes utallige eksempler på ville «pølserfinger»-tabber som har skapt større markedsbevegelser. Amerikanerne kaller fenomenet «fat finger».

Deutsche Bank har vært i hardt vær den siste tiden. I februar inngikk banken et forlik på 240 millioner dollar etter å ha blitt beskyldt for å ha samarbeidet med flere konkurrenter for å manipulere flere viktige rentesatser.

Senest onsdag ble det klart at bankens operative sjef, Kim Hammonds, måtte gå av etter at hun kalte Deutsche for «det mest dysfunksjonelle selskapet hun har jobbet for».

Les også

Deutsche Bank inngår milliardforlik om rentefiksing

Les også

Deutsche Bank-topp: 4.000 britiske jobber i fare

Les også

Demokrater krever svar fra Deutsche Bank om Trump-bånd til
Russland

Publisert:

Her kan du lese mer om