TROR PÅ TRE: Statistisk har små og volatile selskaper vært sterke i denne perioden, samt aksjer som har falt mye gjennom året, skriver Geir Linløkken i Investtech.

Kommentar: Tre gode aksjer før nyttår

Vi er i midten av november. Det er et perfekt tidspunkt for å se etter aksjer som historisk har gjort det bra rundt nyttår.

 • Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken (Investtech)
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Statistisk har små og volatile selskaper vært sterke i denne perioden, samt aksjer som har falt mye gjennom året. Vi har funnet tre aksjer der analysene tilsier at man kan gjøre gode kjøp de kommende ukene.

Kongsberg Automotive ligger i en stigende trendkanal på Investtechs langsiktige kursdiagram. Det viser at investorene de siste tre-fire årene stadig har gått oppover i pris for å kjøpe seg inn i aksjen, og indikerer at selskapet økonomisk utvikler seg bra.

De siste månedene har imidlertid kursen falt tilbake, også etter en negativ mottakelse av kvartalsrapporten på onsdag. Trendbildet på mellomlang sikt er negativt og kursen kan gjerne bli presset ned de kommende ukene. Det er god støtte ved 7,30 kroner og ved gulvet i kanalen, så det vil i tilfelle kunne være et godt kjøpsnivå for langsiktige investorer.

Kongsberg Automotive har de siste ti årene i snitt steget 8,7 prosent i desembermåned, fulgt av 3,7 prosent opp i januar.

Aksjen er positiv på innsidehandler etter til sammen 23 meldte innsidekjøp i år.

BW LPG steg bra i oktober, og positive investorer utløste kjøpssignal fra en rektangelformasjon. Volumet på oppgangen har vært sterkt, noe som vitner om kraft bak kursbevegelsen, og kommer til uttrykk i en meget positiv volumbalanse. Dette styrker kjøpssignalet og en videre oppgang indikeres.

De siste dagene har kursen reagert tilbake på avtakende volum og tester nå støtten ved 38 til 36 kroner. Det åpner for gode kjøpsmuligheter også for kortsiktige investorer.

BWLPG har siden aksjen kom på børs for fem år siden i snitt steget 13,4 prosent i desembermåned, fulgt av 2,7 prosent i januar.

BW LPG er positiv på innsidehandler etter at senior vice president Niels Rigault kjøpte aksjer for over en million kroner på kurs 34.33 kroner den 1. september.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Atea er en mellomstor aksje, en klasse aksjer som statistisk har gjort det bra rundt nyttår. Kursen ligger i stigende trendkanaler på mellomlang og lang sikt, og en videre oppgang indikeres. Atea er positiv på innsidehandler etter flere kjøp fra styreleder Ib Kunøe gjennom året, noe som indikerer at aksjen er fundamentalt billig.

Blå kurve i grafen viser hvordan kursen i gjennomsnitt har gått de siste 10 årene, i perioden fra tre måneder før til seks måneder etter dagens dato. Sort graf viser faktisk utvikling siste tre måneder. Skravert felt er ett og to standardavvik.

Vi ser at Atea har gått ganske sidelengs i november, men så fått en fin oppgang i desember og i perioden helt fram til mai. Historisk har aksjen steget 15 prosent i halvåret etter 8. november.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer gir superkombinasjon

 2. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer i stigende trender

 3. Betalt innhold

  Ukens Investtech: To klare kjøp i resultatrushet

 4. Betalt innhold

  Ukens Investtech: All-time high er kjøpssignal

 5. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Ny forskning peker på tre aksjer som kan være et kupp nå