Kan tape 173 millioner på Dolphin-konkurs

Det børsnoterte Bergen-rederiet GC Rieber Shipping har inntil nå leid ut tre båter på langtidskontrakt til det konkursrammede seismikkselskapet Dolphin.

KAN TAPE MILLIONER: Rederiet Rieber Shipping kan tape millioner i utestående båtleie til Dolphin. Bilde av Rieber Shipping-sjef Irene Waage Basili.
 • Johan Nordstrøm
 • Anders Park Framstad
Publisert:

Rieber Shipping kan tape 20 millioner dollar, tilsvarende 173 millioner kroner, som Dolphin ennå ikke har betalt i leie.

I en pressemelding opplyser rederiet at de vil søke å få dekket nåværende og fremtidige fordringer og tap fra konkursboet.

Samtidig opplyser Rieber Shipping at det er usikkert i hvilken grad det vil bli mulig å få dekning for kravene.

Konkursbegjæring

– GC Rieber Shipping har hatt den maritime driften av disse båtene, og Dolphin har hatt det seismiske mannskapet, sier administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Irene Waage Basili til E24.

Rederiet vil nå sette igang en prosess for at evaluere alternativer for seismikkflåten.

– Det kan bli aktuelt å legge de tre skip som har vært leid ut til Dolphin i opplag i en periode, sier Waage Basili til E24.

Rieber-aksjen hopper 16,8 prosent på Børsen etter børsmelding, men på et veldig lavt volum. Klokken 10.42 er aksjen ned 6,26 prosent.

Les også

Dolphin søker konkurs

Mandag ble det klart at de vanskelige tidene i olje- og oljeservicebransjen har krevd sitt første «offer» i form av et børsnotert selskap i Oslo.

Både Dolphin Group og datterselskapet Dolphin Geophysical vil begjære konkurs, og som et resultat av dette er handelen i selskapets aksje og obligasjoner suspendert.

– Tøft for selskapene

Dolphin er ikke det eneste seismikkselskapet som sliter med markedsforholdene. Bransjekollega Polarcus, også de med høy gjeldsgrad, varslet i forrige uke at selskapet har startet dialog med sine långivere for å få på plass en langsiktig finansiell løsning.

I mellomtiden har selskapet besluttet å stanse betaling av renter og avdrag på sin finansielle gjeld.

– Dette var relativt forventet. Dette sier litt om hvor tøft det er der ute for selskapene som har en lav kontantposisjon og en høy gjeldsgrad, sa Nordea-analytiker Morten Nystrøm til E24 i sakens anledning.

Les også

Dolphin søker konkurs

Les også

– Med dagens priser vil investeringene stoppe helt opp

Les også

Disse landene tjener godt på lav oljepris

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. GC Rieber Shipping
 2. Dolphin Group

Flere artikler

 1. Tekna-president frykter flere konkurser

 2. Betalt innhold

  Oljekrisen ryster GC Rieber

 3. Betalt innhold

  Nå vil hun bruke krisen til å utvide seismikkflåten

 4. Betalt innhold

  GC Rieber og Rasmussengruppen satser i seismikk

 5. Betalt innhold

  GC Rieber etablerer nytt seismikkselskap