Kvartalsrapporter

Fortsatt underskudd for Subsea 7 – tapte 750 millioner kroner

Subsea 7-resultatene ble tynget av en milliardnedskrivning i fjerde kvartal. Styret foreslår likevel et utbytte på rundt 600 millioner kroner.

UNDERSKUDD: Subsea 7 gikk i minus i fjerde kvartal.

Subsea 7 Pressefoto
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Subsea 7 fikk et resultat før skatt på minus 89,3 millioner dollar i fjerde kvartal, tilsvarende et underskudd på rundt 750 millioner kroner.

Det viser kvartalsrapporten torsdag morgen.

Det er likevel en bedring fra fjerde kvartal året før hvor resultatet før skatt var på minus 130,7 millioner dollar.

Analytikerne hadde på forhånd sett for seg et overskudd. De ventet at resultatet før skatt ville lande på 33 millioner dollar, ifølge estimater fra TDN Direkt.

Samtidig ventet analytikerne en omsetning på 1,14 milliarder dollar. Fasiten viser inntekter på 1,01 milliarder dollar, opp fra 889 millioner dollar i perioden året før.

Oljeprisfall og coronasituasjonen rammet oljeleverandørene i fjor. Subsea 7 melder om kostnader knyttet til covid-19 på 5 millioner dollar i kvartalet.

Samtidig ble resultatet i kvartalet tynget av nedskrivninger på til sammen 121 millioner dollar, tilsvarende over en milliard kroner.

Foreslår utbytte

Styret i oljeserviceselskapet finner likevel rom for å betale utbytte. Styret foreslår en utdeling til aksjonærene på 2 kroner per aksje, tilsvarende en samlet utbetaling på 600 millioner kroner med dagens aksjeantall i selskapet.

I kvartalsrapporten peker Subsea 7-sjef John Evans blant annet på at mer stabilitet i markedene det siste halve året er bakgrunnen for det foreslåtte utbyttet.

Han viser også til at selskapet økte kassen med 114 millioner dollar i løpet av året og at det gikk ut av fjoråret med 512 millioner dollar på bok.

Ser lavere aktivitet

Ved utgangen av 2020 hadde Subsea 7 en ordrereserve på 6,2 milliarder dollar, og venter at 4 milliarder dollar av dette vil bli utført i 2021.

Subsea 7 melder at anbudsaktiviteteten for olje- og gassprosjekter har startet opp igjen på et lavere nivå i andre halvår i 2020 etter en «kort pause» i første halvår.

Det lavere nivået fortsetter inn i 2021, skriver selskapet.

Blant regionene med den største aktiviteten blir Norge, Mexicogolfen og Brasil nevnt i rapporten.

Subsea 7 har også et fornybarområde. Her melder selskapet om fortsatt «aktiv» anbudsaktivitet for prosjekter de neste ni til tolv månedene, inkludert i Asia, Europa og USA.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Subsea 7
  3. Oslo Børs
  4. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Vil betale ut 2,26 milliarder kroner

  2. Orkla vil dele ut milliardutbytte

  3. NRS med kraftig coronafall i fjerde kvartal, vil likevel betale utbytte

  4. Dof barberte verdier for 3,7 milliarder i fjor

  5. Kraftig resultatvekst for Schibsted