Rekordkvartal for ABG - tjente 243 millioner

Et hett marked for nye selskaper på børs gir kraftig vekst for meglerhuset ABG Sundal Collier.

Styreleder Knut Brundtland og Jan Petter Collier. Sistnevnte står bak ABG Sundal Collier og er storeier i meglerhuset.

Berit Roald / NTB
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

ABG Sundal Collier melder om rekordresultater i fjerde kvartal, etter at meglerhuset fikk et resultat etter skatt på 243 millioner kroner.

Det er en kraftig økning fra overskuddet på 107 millioner kroner i fjerde kvartal året før. Samtidig steg inntektene til 893 fra 504 millioner kroner.

Styret foreslår et utbytte på 0,83 kroner per aksje, tilsvarende en samlet utbetaling på rundt 390 millioner kroner til aksjonærene.

Hett kapitalmarked

En strøm av nye selskaper på Oslo Børs har bidratt til høy aktivitet for investeringsbanker og meglerhus som legger til rette for børsnoteringer. I fjor ble til sammen 54 selskaper børsnotert, det nest høyeste antallet noensinne.

Meglerhuset trekker frem det store antallet transaksjoner i egenkapitalmarkedet som den viktigste årsaken til resultathoppet.

I løpet av hele fjoråret var ABG involvert i mer enn 70 transaksjoner. ABG får provisjonsinntekter når meglerhuset tilrettelegger for transaksjoner i kapitalmarkedet, som for eksempel ved børsnoteringer eller ved oppkjøp og sammenslåinger.

ABG skriver også at meglerhuset har økt sine markedsandeler i de to hovedmarkedene Norge og Sverige.

Avslutningen av fjoråret var også mer lønnsom enn tidligere. I kvartalet økte driftsmarginen til 43 prosent fra 34 prosent i fjerde kvartal 2019.

Mer dempet

Mens aktiviteten i dte nordiske egenkapitalmarkedet var høy i 2020, var aktiviteten i gjeldsmarkedet og området oppkjøp og sammenslåinger lavere enn i 2019, ifølge kvartalsrapporten.

Volumet i førstnevnte steg med 116 prosent, mens volumet i de to sistnevnte områdene falt med henholdsvis 18 og 4 prosent, skriver ABG.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. ABG Sundal Collier
  2. Aksjelive
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. – Investorer er veldig sensitive for endrede vekstforutsetninger

  2. Kraftig resultatvekst for ABG Sundal Collier

  3. 2021 kan gi nytt børsrush: – Ekstremt høy aktivitet

  4. Fondsrush og aksjeboom i banker og meglerhus: – Aktiviteten er veldig høy

  5. Rana Gruber kaster seg på børsbølgen - 23 nye selskaper på vei