Nytt fra børsselskapene

God vekst for Kahoot i første kvartal: Kjøper opp selskap

Selskapet økte inntektene med 195 prosent i årets første kvartal. I tillegg kjøper selskapet opp læringsplattformen Motimate.

Styreleder Eilert Hanoa i Kahoot.

Vidar Ruud / NTB
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Quizselskapet Kahoot melder om økte inntekter, flere betalende brukere og økt driftsresutat i årets første kvartal.

De melder om en inntekt på 19,1 millioner dollar i første kvartal. Det er en vekst på 195 prosent fra samme periode året før.

Selskapet økte også antallet abonnenter til 760.000, opp 85.000 fra kvartalet før. Det melder selskapet i en markedsoppdatering onsdag.

Kort tid etter markedsoppdateringen melder Kahoot at de kjøper opp selskapet Motimate. Selskapets vedi er på mellom 25 til 27 millioner dollar. Kahoot har kjøpt 100 prosent av aksjene i selskapet på kontant og gjeldsfri basis.

Oppgjøret vil bli gjennomført basert på en kombinasjon av kontanter og Kahoot-aksjer. Transaksjonen forventes fullført i april 2021. Mer informasjon vil bli presentert i den kommende kvartalspresentasjonen.

– Nå som vi avslutter første kvartal er jeg stolt over å kunne dele at organisasjonen vår har levert solid økonomisk vekst og gitt mer verdi til alle Kahoot-brukere over hele verden, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa i meldingen.

Les også

Hydro vil kaste seg på hydrogenbølgen: – Har gode muligheter

Spår fortsatt kraftig vekst

I meldingen skriver selskapet at de venter et driftsresultat (ebitda) på mer enn 3,5 millioner dollar, som representerer en margin på mer enn 20 prosent.

De ser en omsetning på over 40 millioner dollar i årets første halvdel, og Kahoot-gruppen hadde en positiv kontantstrøm på over fem millioner dollar i første kvartal i fjor.

Flere brukere

I tillegg til flere abonnenter, er det nå mer enn 28 millioner aktive kontoer på Kahoot. Det er en vekst på 68 prosent på årlig basis. De har vært verter for mer enn 279 millioner spill, med mer enn 1,6 milliarder deltagere det siste året.

Selskapet har nådd mer enn fem milliarder deltakere siden lanseringen i 2013.

Kahoot har det siste året hatt en eventyrlig vekst, og aksjen har steget hele 369 prosent.

Les også

Analytiker spår Børsen ned 0,2 prosent fra start

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Kahoot
 3. Euronext
 4. Euronext Growth
 5. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Kahoot mer enn doblet inntektene

 2. Kahoot med milliardkjøp av amerikansk selskap

 3. Kahoot-sjefen etter onsdagens krakk: – Åpenbart for alle at forventningene er høye til Kahoot

 4. Kahoot tapte mer i første kvartal

 5. Betalt innhold

  Derfor stupte Kahoot-aksjen