Ny coronatest av passasjeren på MS Finnmarken var negativ

Passasjeren om bord på MS Finnmarken som torsdag testet positivt for covid-19, har i et nytt prøvesvar søndag testet negativt, melder Åndalsnes Avis.

Her er Hurtigruta Finnmarken i Geirangerfjorden i 2015.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det bekrefter kommuneoverlege Jon Sverre Aursand i Rauma kommune til avisa.

– Folkehelseinstituttet vært inne i bildet og har hatt flere lignende tilfeller tidligere. De konkluderer med at dette er dødt virus. Det vil si at vedkommende har hatt infeksjon tidligere, sier han.

MS Finnmarken blir leid ut og brukt som hotellskip i forbindelse med «MIssion: Impossible»-innspillingen, etter å ha erstattet Fridtjof Nansen. Personen som testet positivt for coronasmitte torsdag, tilhører selskapet Truenorth, som organiserer filminnspillingen.

På grunn av at den nye prøven var negativ, er det ikke noen hensikt i å opprettholde restriksjoner på MS Finnmarken eller filmproduksjonen, sier Aursand.

Pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten sier at de selvsagt er glade for at Folkehelseinstituttet vurderer den positive testen som en falsk alarm.

– Det er også fint å se at rutinene fungerer, og at samarbeidet med både med lokale og nasjonale helsemyndigheter og andre aktører fungerer så bra, skriver han i en epost til NTB.

Finnmarken ligger til kai i Åndalsnes.

Les også

Eies via Luxembourg: Dette er aktørene bak Hurtigruten

Les også

Victor (23) er tatt ut i streik: Utfører sikkerhetskontroller ubetalt

Publisert:
Gå til e24.no