Positiv stemning på Oslo Børs

Seismikkselskapet TGS endte dagen opp 6,7 prosent etter å ha meldt om inntektshopp i fjerde kvartal.

Publisert:

Oslo Børs begynte uken opp mandag morgen, og hadde på det meste en oppgang på godt over én prosent.

Hovedindeksen endte dagen med en oppgang på 0,7 prosent.

Forrige uke endte totalt sett med nedgang for Børsen, blant annet drevet av flere dager med nedgang i oljeprisen og fall for oljeaksjer.

Oljeprisen har tatt seg opp igjen mandag.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 80,6 dollar fatet i skrivende stund.

Les på E24+

Jobbfesten kan pine aksjer

Coronalettelsene i Kina, og med det optimisme rundt etterspørselen etter olje, trekkes frem av både Reuters og Bloomberg som en av bidragsyterne til prisoppgangen. Det er nå blant annet mulig å reise til Kina uten karantene.

Oljetrader Tamas Vargas hos PMV påpeker overfor Reuters at den gradvise gjenåpningen i Kina vil gi et ytterligere lag med prisstøtte for olje.

På Oslo Børs endte oljekjempen Equinor ned 2,9 prosent. Aksjen ble mandag handlet uten utbytte. Aker BP-aksjen steg 0,13 prosent.

Ellers blant de mye omsatte aksjene steg Norsk Hydro i overkant av fire prosent. Golden Ocean steg 2,38 prosent, mens Kongsberg Gruppen er ned 6,4 prosent.

TGS med inntektshopp

Seismikkselskapet TGS kom mandag morgen med en oppdatering om hvordan det gikk i de siste månedene i 2022.

TGS forventer at inntektene øker til 164 millioner dollar (1,6 milliarder kroner) i fjerde kvartal, fra 105 millioner dollar på samme tid i fjor. Fullstendige resultater for kvartalet kommer 9. februar.

– Jeg er glad for å se at det sterke momentumet i salget akselererte i kvartalet. Ettersalget (late sales) i fjerde kvartal 2022 er det beste vi har sett i et fjerdekvartal siden 2014, sier TGS-sjef Kristian Johansen.

TGS skjøt opp fra start på børs mandag etter oppdateringen. Aksjen endte børsdagen med en oppgang på 6,7 prosent, som en av de mest omsatte.

Et annet seismikkselskap, PGS, klatret også mandag. Aksjen er opp 9,5 prosent etter børsstenging, også den som en av de mest omsatte.

PGS kommer med en oppdatering om sitt fjerde kvartal i morgen, tirsdag.

Aker Solutions med milliardkontrakt

Aker Solutions meldte i morgentimene at det har landet en milliardkontrakt med Altera Infrastructure. Kontrakten omfatter full oppgradering av produksjonsskipet Petrojarl Knarr.

Kontrakten defineres av selskapet som «betydelig», som innebærer en verdi på mellom 2,5 og 4 milliarder kroner. Aker Solutions skriver at de venter en ordreinngang relatert til kontrakten på 2,5 milliarder kroner i løpet av første kvartal.

Aker Solutions-aksjen endte dagen med en oppgang på 3,3 prosent.

Wilson tilbyr tilbakekjøp og vil av børs

Tørrlastrederiet Wilson tilbyr mandag å kjøpe tilbake inntil 4,36 millioner egne aksjer til en kurs på 69 kroner – til et samlet vederlag på opptil 300,6 millioner kroner.

Samtidig melder selskapet at det foreslår å stryke aksjen fra notering på Oslo Børs.

Aksjen er opp 7,8 prosent, til en kurs på 68,6 kroner per aksje.

Kid økte omsetningen

Interiørkjeden kom også med en oppdatering mandag morgen.

Kid økte med 2,1 prosent til 1,109 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal. Det var litt bedre enn analytikerne hadde ventet, men på samme tid i fjor var veksten imidlertid noe sterkere på 2,5 prosent.

Fjerde kvartal som inkluderer julemåneden, er et viktig kvartal for butikkjeden, spesielt etter det svake resultatet i tredje kvartal.

Kid-aksjen er opp 4,6 prosent etter at Børsen stengte.

Oppgang i verdensmarkedet

I Europa er det moderat oppgang på Frankfurt-børsen, på London-børsen og Paris-børsen i 16.30-tiden.

På de øvrige børsene i Norden peker pilene oppover. I både Stockholm og Helsinki er det børsoppgang på rundt to prosent.

I Asia var det også oppgang i morgentimene. Hongkong-børsen ledet an med en stigning på nær to prosent.

I USA avsluttet Wall Street forrige uke med bred oppgang, etter at jobbtall viste at lønnsveksten roet seg mer enn ventet forrige måned. I førhandelen på Wall Street peker pilene oppover også mandag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om