Ny milliardær har flyttet til Sveits

Eiendomsinvestor Borger Borgenhaug bekrefter overfor TV2 at han flytter til Luzern.

Publisert:

Borgenhaug står bak boligbyggerkonsernet Axer Eiendom. Ifølge Kapital sitter han med en formue på 3,1 milliarder kroner.

Eiendomsinvestoren flyttet til Luzern i Sveits i mars i år, melder TV2.

Til kanalen sier milliardæren at han ikke har flyttet på grunn av skattenivået, men trekker frem at datteren skal studere der.

– Jeg hadde ikke flyttet på grunn av det. Det passet godt for meg der jeg er i livet. Jeg er 50 år, bodd i Norge hele livet og syntes det var fantastisk å flytte for datteren min, sier han til TV2.

Borgenhaug legger samtidig til at flyttingen til Sveits er lønnsomt for selskapet hans, og mener det er flott å slippe å tømme selskapet for verdier for å betale skatt.

Les på E24+

Disse norske rikingene har allerede flyttet til Sveits

Milliardær-rush til Sveits

Denne uken har flere norske milliardærer varslet at de flytter til Sveits. Det hele startet med Kjell Inge Røkke som mandag bekreftet at han har tatt med seg flyttelasset til Lugano, nær den italienske grensen.

– Et krevende valg er tatt. Jeg har flyttet fra Asker til Lugano i Sveits, het det i et brev  Røkke sendte til sine medaksjonærer og medarbeidere.

Han forklarte samtidig at han dette ikke var fordi det var billigst eller at byen hadde de laveste skattene i landet, men at det til gjengjeld er «et flott sted med sentral beliggenhet i Europa.»

Dagen etter sa Bodø-investoren Tord Ueland Kolstad at han også valgte å flytte til Luzern.

– Det er ikke tvil om at den norske formuesskatten – og særlig den økningen det har vært på arbeidende kapital spiller inn. Hele min formue er jo i praksis eierskapet i mitt firma. Verdiene jeg har utenom eierskapet i mitt firma er relativt små. Jeg opplever at beskatningen på min hånd i praksis er doblet det siste året, sa Kolstad til Avisa Nordland.

Les på E24+

Skatteekspert tror varslet monsterskatt fikk Røkke til å fly fra Norge

Publisert:
Gå til e24.no