Spetalen inn i Flyr etter kriseemisjon

De første listene over deltagerne i pengeinnhentingen i Flyr er klare, og flere av Norges mest profilerte investorer er på listen.

Øystein Stray Spetalen har nok en gang blitt med i en pengeinnhenting.
Publisert:

De nye aksjonærlistene viser at investoren Øystein Stray Spetalen er blant deltagerne i emisjonen En pengeinnhenting til et selskap i Flyr.

Aksjonærlistene har noen dager etterslep, og det er ikke sikkert Spetalen eller noen av de andre deltagerne i emisjonen, fortsatt er aksjonærer i Flyr.

Dette er noen av de største aksjonærene etter emisjonen:

 • Jan Petter Sissener, som har stått bak oppsettet av emisjonen, har fått tildelt 2 milliarder aksjer, noe som tilsvarer 7,8 prosent av aksjene i flyselskapet. Sissener forvalter fondet Sissener Canopus.
 • Ojada AS, eid av gründer og styreleder Erik Braathen er fjerde største aksjonær, med over én milliard aksjer.
 • Investor Tellef Ormestad, har én milliard aksjer.
 • MP Pensjon, som er pensjonskassen for meieribedriften Tine, er inne som åttende største aksjonær.
 • Investor Riulf Rustad har fått over 800 millioner aksjer.
 • Øystein Stray Spetalen, gjennom selskapet Tycoon Industrier, har fått tildelt 675 millioner aksjer, tilsvarende 2,6 prosent av aksjene.
 • Forvalter Martin Mølsæter forvalter fondene First Generator og First Global, og har fått 900 millioner aksjer i Flyr.
 • Klientkontoer for Nordnet og tyske Clearstream, som representerer småaksjonærer, er også registrert med totalt 975 millioner aksjer.
 • Meglerkontoer fra Sparebank 1 Markets og Arctic Securities er to av de største aksjonærene tirsdag, og det er ikke kjent hvem som står bak disse.
 • Arne Fredly, som står bak Apollo Asset Limited, har fått 100 millioner aksjer.
 • Investor Ketil Skorstad har fått 100 millioner aksjer gjennom selskapet Tigerstaden AS.
Les på E24+

Dette er de største aksjonærene i Flyr etter emisjonen

Dramatisk emisjon

I starten av november meldte flyselskapet Flyr at de ville hente 430 millioner kroner i en rettet emisjonEn pengeinnhenting som er rettet mot enkelte, som regel store, aksjonærer..

Dette forslaget gikk ikke gjennom, og etter innspill fra investor Jan Petter Sissener, bestemte selskapet seg for å forsøke med et annet oppsett.

Dette nye forslaget innebar at selskapet hentet 250 millioner kroner i en rettet emisjon, og 100 millioner kroner i en reparasjonsemisjonEtter en rettet emisjon gjennomføres ofte en reperasjonsemisjon, som forsøker å gjøre det mulig for eksisterende aksjonærer å opprettholde sin eierandel i selskapet før emisjonen. .

Deretter skal det tildeles tegningsretter til deltagerne i den rettede emisjonen, som også kan bidra til å hente inn 250 millioner kroner.

Mandag skrev E24 at aksjekursen er under nivået der man vil kunne kjøpe aksjer til en kurs som er lavere enn prisen i markedet, og at det dermed vil bli vanskelig for Flyr å hente inn mer penger før kursen går over 1 øre per aksje.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om