Tiden etter Norwegian: – Det tyngste jeg har opplevd i næringslivet

Tidligere Norwegian-sjef Jacob Schram har ikke uttalt seg til pressen på ett år. Nå forteller han om hvordan han opplevde å få sparken i en av de mest omtalte sjefavgangene i norsk næringslivshistorie.

Jacob Schram følte seg lammet.

Han hadde vært toppsjef i Norwegian i bare ett og et halvt år. Som toppsjef hadde han ledet Norges største flyselskap gjennom den verste krisen luftfarten noensinne har hatt – coronapandemien.

Men selskapet hadde brukt krisen godt. De hadde gjennomført en fullstendig rekonstruksjon, fått nye eiere og friske penger, og kommet styrket ut på den andre siden.

Jacob Schram hadde selv heist Norwegian-flagget utenfor hovedkontoret på Fornebu, og selskapet hadde erklært «We’re back» i reklamekampanjer. Det var bare noen uker siden.

Nå hadde han fått sparken.

– Jeg var ekstremt overrasket, og sjokkert over hvordan det skjedde. Jeg så ikke den komme i det hele tatt, sier han til E24.

– Jeg visste at det alltid kan komme endringer med nye eiere. Men jeg tenkte på basis av det vi hadde gjort og fått til, at jeg ville få sjansen i det minste.

Det fikk han ikke. Og månedene som fulgte skulle bli enda tøffere.

– Det er det tyngste jeg personlig har opplevd i næringslivet.

Denne saken ble først publisert 3. juli 2022.

Les hele saken med abonnement
Gå til e24.no