Bratt bitcoin-fall: Kryptoprofil kjøper seg opp – og spår videre nedgang

Nedgangen i kryptomarkedet har fortsatt de siste dagene. Nå spår kryptoprofil Torbjørn Bull Jenssen bedre tider for oppkjøp av bitcoin.

Arcane-sjefen Torbjørn Bull Jenssen kjøper mer bitcoin, men ser for seg at valutaen skal videre ned.
Publisert: Publisert:

Mandag kostet én bitcoin opp mot 25.000 dollar. Verdien har siden falt betydelig, og i skrivende stund er prisen rundt 21.200 dollar. Fallet var særlig tydelig natt til fredag og i løpet av gårsdagen, viser tall fra Coinmarketcap.

Fallet kommer på toppen av at mange kryptoinvestorer har sett store verdier bli borte siden toppen i fjor. Én bitcoin kostet i november 2021 opp mot 68.000 dollar.

– Fallet er utløst av makroutsiktene, faren for fortsatt høy inflasjon, rentehevinger og resesjon, sier Arcane Crypto-sjef Torbjørn Bull Jenssen til E24.

Han forklarer at dollarstyrking og økte renter på obligasjonslån har ført til et betydelig fall for aksjer. Dette gjenspeiles i børsnedgangen på Wall Street fredag, med Nasdaq i spissen som falt to prosent.

Arcane-sjefen mener aktivitet i aksjemarkedet gir mye større utslag i kryptomarkedet, både opp og ned.

Les på E24+

«Nye» ethereum skal bli en klimavinner: – Vil drastisk endre økonomien

Kjøper mer bitcoin

Jenssen er optimistisk til utviklingen for spesielt bitcoin, og kjøper seg nå opp i kryptovalutaen, selv med dagens makroutsikter.

– Jeg ser på disse inngangsnivåene som svært gunstig for bitcoin på lang sikt.

– Jeg begynte derfor å øke min private eksponering mot bitcoin før sommeren og planlegger å fortsette å kjøpe jevnt og trutt gjennom høsten, og øke ytterligere om vi ser kurser ned mot 15.000 dollar.

Han ser imidlertid for seg at kryptomarkedet ikke er ferdig med å falle.

– Jeg blir ikke overrasket om vi får en nedtur nå i høst etter optimismen på slutten av sommeren.

– Det ser ut for meg at bitcoin og krypto skal videre ned en periode, og jeg blir ikke overrasket om vi går under forrige bunn, som var på i underkant av 18.000 for én bitcoin.

Holder kun bitcoin

– Hvorfor kjøpe bitcoin nå, hvis du ser for deg en ny bunn?

– Selv om jeg forventer lavere kurser, er jeg ikke 100 prosent sikker og kan ikke utelukke av vi snur opp igjen tidligere enn jeg tror.

Han vurderer det som gunstig å risikere å kjøpe på høyere kurser for valutaen nå, for å sikre seg det han tror vil være en langsiktige oppside. Samtidig har han fortsatt kontanter øremerket bitcoin i bakhånd, om kursen skulle falle.

– Jeg har en sikt på fem år eller lengre, men vi snur nok opp igjen i god tid før det. For meg er det den enorme langsiktige oppsiden i bitcoin jeg investerer for, ikke de kortsiktige svingningene.

Advarer

En rekke ulike aktører har i lang tid advart mot å investere i kryptovaluta.

Fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet har tidligere uttalt til E24 at han mener markedet for kryptovaluta er gjennomgående uregulert. Som forbruker blir man derfor svært sårbar dersom noe skulle gå galt.

– Vi har dessuten sett at det er altfor mange useriøse aktører til at vi kan anbefale forbrukere å gå inn i dette markedet, sier han.

– Skulle man likevel bli fristet til å spekulere i kryptovaluta, er vårt råd ikke å spekulere med mer penger enn hva du har råd til å tape. Det er for så vidt ikke noe som bare gjelder kryptovaluta, men all finansiell spekulasjon, sier Jensen.

Les også

Nordmenns kryptoformuer steg til 20 milliarder i fjor

Les på E24+

Ethereum-mining kan nærme seg slutten – nå vil Kevin (20) selge riggen

Les på E24+

Tre kryptoinvestorer: Børsene vi anbefaler og bruker selv

Publisert:

Her kan du lese mer om