CNBC: Ford tilbakekaller nesten 50.000 Mustang Mach-E

Bilprodusenten har også bedt forhandlere om å stanse utleveringer av elbilen midlertidig, på grunn av en potensiell sikkerhetsfeil.

SIKKERHETSFEIL: Ford tilbakekaller flere tusen Mustang Mach-E-biler som kan være rammet av en sikkerhetsfeil. Bildet er fra en bilfremvisning i Chicago.
 • Ragnhild Vartdal
Publisert:

Det er Mach E-bilene, som ble produsert på Fords fabrikk i Mexico fra 27. mai 2020 til og med 24. mai i år, som er rammet av den potensielle feilen og dermed nå tilbakekalles.

Det er snakk om 48.924 av rundt 100.000 av elbilene som ble produsert i denne perioden, opplyser Fords talsperson, Said Deep til CNBC.

Sikkerhetsfeilen det er snakk om dreier seg om en mulig risiko for overoppheting som leder til høyspenningsbatteriet, noe som kan føre til at bilen ikke vil starte eller at den plutselig kan miste fremdrift mens den er i bevegelse, heter det fra bilprodusenten, ifølge CNBC.

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge utdyper til E24:

– I sjeldne tilfeller - om dette skulle skje under kjøring - vil en varsellampe for feil i driverket begynne å lyse, meldingen «Stopp trygt nå» vil vises i instrumentpanelet og kjøretøyet vil tape drivkraft. Kjøretøyet vil stoppe helt opp, men alle 12V-systemer inkludert servobremser og styring vil forbli funksjonelle. Ved neste oppstart/kjøresyklus vil bilen ikke la seg starte, skriver Sønsteby i en e-post.

Ford håper de har en løsning på problemet i løpet av tredje kvartal, ifølge CNBC.

Sønsteby forteller at løsningen på problemet innebærer en programvareoppdatering som Ford vil sende til bileiere over nett (Over-The-Air) eller ved å stikke innom en Ford-forhandler.

– I mellomtiden kan kunden fortsette å kjøre sin bil. Ford er ikke kjent med noen tilfeller av ulykker eller skader som følge av dette, skriver Sønsteby.

Hun sier også at salget av Mustang Mach-E ikke er stoppet, men at biler som ennå ikke er utlevert til kundene må få installert den nye programvaren før bilen kan utleveres.

Ford-aksjen er i skrivende stund ned 7,42 prosent.

(Saken er oppdatert med kommentarer fra Ford Motor Norge)

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Mustang
 2. Ford
 3. Elbil

Flere artikler

 1. Databrikkeproblemene minsker hos tyske bilgiganter

 2. Betalt innhold

  Kjøpe ny bil? Dette må du huske på

 3. Budsjettet: Slik påvirker endringene deg

 4. Hexagon Purus mister milliardavtale

 5. Rundt 2.000 bookinger hos Flyr rammes av forsinket flyleveranse