Bitcoin stupte – en tiendedel av verdien forsvant på én time

Bitcoin falt kraftig tirsdag ettermiddag. Det fristet presidenten i El Salvador til å kjøpe bitcoin for minst 60 millioner kroner.

Publisert:

På én time falt verdien på en bitcoin over ti prosent. På bunnen, klokken 17.09 var verdien nede i 44.600 dollar, ifølge Coinmarketcap.

Det er den laveste prisen bitcoin har hatt siden midten av forrige måned, og nesten en tredjedel lavere enn toppen på 64.870 dollar nådd i april.

Det siste døgnet har prisen falt med 16 prosent, mens handelsvolumet har økt kraftig. Ifølge Bloomberg var det over dobbelt så mange handler det siste døgnet enn det har vært i snitt de siste 20 dagene.

Tirsdag morgen var bitcoin-prisen oppe i 52.000 dollar, noe som var det høyeste nivået for kryptovalutaen på flere måneder. Etter fallet tirsdag ettermiddag er bitcoin fortsatt opp 58 prosent siden nyttår.

Les også

Kryptobørsen MiraiEx skifter navn og satser utenlands

Presidenten i El Salvador kjøper på bunn

Tidligere i dag gjorde El Salvador, som første land i verden, det lovlig å betale med bitcoin. Da kjøpte landet 400 bitcoin for 21 millioner dollar.

Etter den kraftige nedgangen tirsdag ettermiddag skal landet nå kjøpe mer, ifølge president Nayib Bukule på Twitter.

– Vi kjøper på bunn. 150 nye bitcoin lagt til, skriver Bukele på Twitter, med et blunkefjes.

150 bitcoin kostet, på ettermiddagens aller billigste punkt, nesten 60 millioner kroner.

Langt fra alle salvadoranere er like begeistret som presidenten. 65 prosent sier i en undersøkelse at de vil fortsette å bruke amerikanske dollar, som har vært landets valuta de siste 20 årene.

Økonomer og internasjonale institusjoner som Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet har uttrykt bekymring, og eksperter har påpekt at kryptovalutaen er svært ustabil og at brukerne ikke er beskyttet.

Presidenten i El Salvador takker IMF for dagens fall, i en Twitter-melding.

Kim Kardashian fikk krypto-kritikk

Tidligere tirsdag ble det også kjent at Kim Kardashian fikk kritikk fra Finanstilsynet i Storbritannia. Lederen av tilsynet advarte kunder mot å bli lurt inn i «kryptoboblen under desillusjonen av raske penger».

Kritikken mot Kardashian kom etter at hun tidligere i år la ut en «story» på instagram, hvor hun reklamerte for etherium max til sine 250 milioner følgere.

– Da hun nylig ble betalt for å spørre sine 250 millioner instagramfølgere om å spekulere i digitalvaluta ved å «bli med i Etherium Max samfunnet» kan det ha vært den finansielle promoteringen med det største publikumet i historien, sa leder for Storbritannias finanstilsyn, Charles Randell, i en tale mandag, skriver Bloomberg.

Les på E24+

Rødt vil sende milliarder av fellesskapets kroner til Wall Street-investorer

Publisert:
Gå til e24.no