Fredriksen og Folketrygdfondet inn i Visma

Nye investorer er på vei inn i det norske IT-selskapet. Verdsettelsen skal ha steget med 55 milliarder kroner på et år.

  • Martin Hagh Høgseth
  • Sofie Amalie Fraser
Publisert:

John Fredriksens fond Aeternum Capital, Folketrygdfondet, Harald Høeghs investeringsselskap Vind og det statlige singaporske fondet GIC investerer i Visma. Det bekrefter selskapet i en pressemelding torsdag kveld.

Investeringen de fire selskapene gjør verdsetter IT-selskapet til 16 milliarder euro, tilsvarende rundt 165 milliarder kroner.

Det er ikke veldig ofte unoterte selskaper får Folketrygdfondet inn på eiersiden, men nå gjør fondet et unntak.

– Dette er i tråd med vårt mandat som åpner for investeringer i unoterte selskaper med intensjon om børsnotering, sier direktør for aksjer Nils Bastiansen i Folketrygdfondet i meldingen.

Investeringsdirektør Vegard Søraunet i Aeternum Capital mener investeringen passer godt inn i fondets filosofi om å «kjøpe nordiske kvalitetsselskaper som er på en reise ut i verden».

Til Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, sier Søraunet som leder Fredriksens aksjefond Aeternum at dette er deres største enkeltinvestering i kroner, med 780 millioner kroner.

– Vi har fulgt nøye med på Visma i mange år, og synes virksomheten er usedvanlig veldrevet og unikt posisjonert for videre høy verdiskapning i flere tiår fremover. Vi er glade for å være om bord for en lang reise, sier toppsjef Harald Høegh i Vind i meldingen.

Det understrekes at Hg Group, som tok Visma av børs tilbake i 2006, fortsatt vil være majoritetsaksjonær i selskapet etter handelen.

Gjentatte ganger de siste årene har flere store internasjonale investorer også gått inn i selskapet med penger.

I august 2020 kom de amerikanske oppkjøpsfondene Warburg Pincus og Texas Pacific Group inn som investorer i det norske IT-selskapet. Den gangen ble Visma priset til 110 milliarder.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Folketrygdfondet
  2. Visma

Flere artikler

  1. John Fredriksen-fond gjør storkjøp i svenske Skistar

  2. Rike familier hamstrer toppforvaltere

  3. Tor A. Svelland slutter i Fredriksens Seatankers Group

  4. Folketrygdfondet selger ikke Bank Norwegian til Nordax: – Budet er for lavt

  5. Folketrygdfondet om bonusmøte med Norwegian: – Antar at våre synspunkter er forstått