Buffett sender HP-aksjen til himmels etter milliardkjøp

Berkshire Hathaway har kjøpt aksjer i teknologikjempen HP verdt 36,9 milliarder kroner. Det hittil siste storkjøpet i år.

Investorlegenden Warren Buffett her ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

Investoren Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway har gjennom inngangen til uken kjøpt seg opp i teknologiselskapet HP, viser en kunngjøring sendt til det amerikanske finanstilsynet natt til torsdag.

Totalt har Berkshire Hathaway kjøpt aksjer verdt 4,2 milliarder dollar, tilsvarende 36,9 milliarder kroner, ifølge Reuters.

Berkshire Hathaway sitter nå på 121 millioner HP-aksjer, tilsvarende 11,4 prosent av aksjene i selskapet.

– Berkshire Hathaway er en av verdens mest respekterte investorer og vi ønsker dem velkommen som en investor i HP, sier en talsperson for selskapet til Bloomberg.

Les også

Warren Buffett: – Jeg betalte for mye for selskapet

I førhandelen klatrer HP-aksjen mer enn 13 prosent etter nyheten om milliardkjøpet.

I mars ble det kjent at Berkshire Hathaway kjøper forsikringsselskapet Alleghany for 11,6 milliarder dollar. Fra tidligere eier konglomeratet også det amerikanske forsikringsselskapet Geico.

Før kjøpet av forsikringsselskapet ble det også kjent at Berkshire har skaffet seg en eierandel på 14,6 prosent i oljeselskapet Occidental Petroleum. Dette kjøpet var på over seks milliarder dollar.

Les også

Har kjøpt oljeaksjer for over 50 milliarder på to uker

Publisert: