Børsdagen

Venter oppgang på børsen

Både DNB og Nordnet venter oppgang på Oslo Børs mandag, blant annet etter at oljen har hoppet til sitt høyeste nivå på tre år på 79 dollar fatet.

Fasaden på Oslo Børs.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

DNB Markets venter at Børsen åpner med en oppgang på 0,7 prosent, skriver meglerhuset på Twitter.

DNB peker på at oljeprisen har steget, og nevner at det har kommet nyheter fra flere selskaper. Gjødselselskapet Yara melder om en ny avtale knyttet til grønn ammoniakk i Japan, Nordax melder om at flere eiere har akseptert budet på Bank Norwegian, og BW Energy sier at selskapet lukter på Petrobras-eiendeler, men ikke har bestemt seg.

Nordnet-analytiker Roger Berntsen venter at børsen åpner opp 0,5 prosent mandag, eller innenfor intervallet 0,3–,7 prosent.

– Det endte relativt flatt på Wall Street fredag, dog uken som helhet ble svært volatil, skriver Berntsen på Nordnetbloggen.

Han peker på at verdens børser falt mellom to og tre prosent i starten av forrige uke, etter meldinger om konkursfare i eiendomsgiganten China Evergrande.

– Selskapet har 2700 milliarder kroner i gjeld, men sliter med å betale avdrag på denne. Når det er sagt, stemningen blant investorene snudde til det positive utover i uken, skriver Berntsen.

Oljeprisen har steget

Berntsen peker på at flere av Asia-børsene stiger mandag, inkludert Kina og Hongkong, mens japanske Nikkei 225 endte nokså flatt.

– Når det er sagt, gjeldsproblemene til China Evergrande preger fortsatt nyhetsbildet i regionen, da usikkerheten rundt selskapet fortsatt er stor, skriver han.

Når det gjelder oljeprisen påpeker Berntsen at etterspørselen etter olje og gass stiger, mens tilbudet henger igjen.

– Dette er godt nytt for oljerelaterte selskaper, i alle fall på kort sikt. På lengre sikt kan en stram markedsbalanse bidra til energipriser som ikke er fordelaktige for verdensøkonomien, skriver han.

Berntsen tror imidlertid ikke at dagens pris på nær 80 dollar fatet er drepende for den globale veksten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Evergrande
 3. Aksjelive
 4. Oljeprisen
 5. Nordnet

Flere artikler

 1. Solid oppgang på Oslo Børs

 2. Oljeaksjer løftet Oslo Børs i pluss

 3. Svak oppgang på Oslo Børs etter mandagens uro

 4. Mini-comeback på Oslo Børs

 5. Oslo Børs endte flatt på tross av sterk oljepris