Aker Horizons vil satse på batterier og datasenter i nord

Tirsdag morgen ble det kjent at Aker Horizons, som er Kjell Inge Røkke og Akers grønne investeringsselskap, starter en fornybarsatsing i Narvik.

  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Gjennom selskapet Aker Narvik har Aker Horizons inngått en avtale på 200 millioner kroner med Narvik kommune om å kjøpe tomtene Ballangsleira og Framneslia.

Samtidig vil Aker Narvik investere 90 millioner kroner gjennom en rettet emisjon for å få 75 prosent av aksjene i Narvik Batteri as, et selskap som planlegger å drive batteriproduksjon på Hergot-anlegget i Narvik.

– Vi er begeistret over å kunngjøre våre investeringer og planer for en grønn industriell hub i Narvik, uttaler Aker Horizons-sjef Kristian Røkke, og trekker blant annet frem billig strøm som et konkurransefortrinn for Nord-Norge.

Tirsdag formiddag fremgår det også at Aker-konsernet har inngått en intensjonsavtale med kraftselskapet Nordkraft om en investering på 200 millioner kroner i sistnevntes datasenterprosjekter i Narvik.

Aker vil eie 65 prosent av selskapet Narvik Data, mens Nordkraft vil eie 35 prosent.

«For Aker representerer denne muligheten et nytt steg i Akers økte fokus på digitale verdikjeder», skriver Røkke-selskapet.

Aker Horizons opplyser at neste steg er å forberede og utvikle tomtene og modne de enkelte prosjektene sammen med partnere og myndigheter – for å kunne ta investeringsbeslutninger i løpet av 2022.

Les også

Aker Horizons vil etablere fornybarfond og hente nesten 10 mrd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Horizons

Flere artikler

  1. Aker Horizons vil etablere fornybarfond og hente nesten 10 mrd.

  2. Ordfører om Aker-satsing: – Kommer til å bety enormt mye for Narvik

  3. Aker Carbon Capture falt tungt etter nedgraderinger

  4. Røkkes Aker Horizons selger seg ut av Rec Silicon for milliardbeløp

  5. Aker Horizons økte verdiene til 16,9 milliarder