Aker Horizons vil satse på batterier og datasenter i nord

Tirsdag morgen ble det kjent at Aker Horizons, som er Kjell Inge Røkke og Akers grønne investeringsselskap, starter en fornybarsatsing i Narvik.

Publisert:

Gjennom selskapet Aker Narvik har Aker Horizons inngått en avtale på 200 millioner kroner med Narvik kommune om å kjøpe tomtene Ballangsleira og Framneslia.

Samtidig vil Aker Narvik investere 90 millioner kroner gjennom en rettet emisjon for å få 75 prosent av aksjene i Narvik Batteri as, et selskap som planlegger å drive batteriproduksjon på Hergot-anlegget i Narvik.

– Vi er begeistret over å kunngjøre våre investeringer og planer for en grønn industriell hub i Narvik, uttaler Aker Horizons-sjef Kristian Røkke, og trekker blant annet frem billig strøm som et konkurransefortrinn for Nord-Norge.

Tirsdag formiddag fremgår det også at Aker-konsernet har inngått en intensjonsavtale med kraftselskapet Nordkraft om en investering på 200 millioner kroner i sistnevntes datasenterprosjekter i Narvik.

Aker vil eie 65 prosent av selskapet Narvik Data, mens Nordkraft vil eie 35 prosent.

«For Aker representerer denne muligheten et nytt steg i Akers økte fokus på digitale verdikjeder», skriver Røkke-selskapet.

Aker Horizons opplyser at neste steg er å forberede og utvikle tomtene og modne de enkelte prosjektene sammen med partnere og myndigheter – for å kunne ta investeringsbeslutninger i løpet av 2022.

Les også

Aker Horizons vil etablere fornybarfond og hente nesten 10 mrd.

Publisert:

Her kan du lese mer om