Kraftig inntektshopp for John Carew

Etter flere trauste år for filmselskapet til John Carew, snudde han i fjor røde tall til solid overskudd, og økte samtidig eksponeringen mot aksjemarkedet.

Carew kan glise over et solid år for sitt filmproduksjonsselskap i fjor. Her med Per A. Flod for noen år tilbake.
  • Anders Lang-Ree
Publisert: Publisert:

Omsider har pengene begynt å rulle inn for filmproduksjonsselskapet til den tidligere fotballstjernen John Carew, JC Productions.

Fra lunkne 12.000 i salgsinntekter i 2019, endte inntektene på i overkant av 3,7 millioner i fjor, viser årsregnskapet til JC Productions AS, som er heleid av Carew.

Med en økning i kostnadene på kun et par hundre tusen, ble det dermed en solid forbedring på bunnlinjen for den tidligere superspissen.

Årsresultat endte på 2,66 millioner, mot et underskudd på 105.000 året før.

Carew har etter hvert bygget seg en karriere som skuespiller, og dukket blant annet opp i NRK-serien «Heimebane». Tidligere i mai ble det kjent at han blir den nye «Benny» i Olsenbanden-filmene, med planlagt premiere i august neste år.

Hele overskuddet på 2,6 millioner gikk rett i pengebingen, viser regnskapet. Ved utgangen av året sto selskapet oppført med i overkant av 4 millioner på bok.

Les på E24+

Slik fikk fotballstjernen millionene til å yngle

Resultatforbedring på alle fronter

I tillegg til å være eneste eier i JC Productions AS, eier Carew 98,5 prosent av aksjene til John Carew AS, som leverte sin årsrapport tirsdag. De to andre eierne er Carews mor, Jorunn Carew, og rådgiver Per Flod, som eier henholdsvis 1 og 0,5 prosent av aksjene.

Driftsresultatet til John Carew AS endte på minussiden med 125.000 Finansinntektene på i overkant av 1,1 million, ga imidlertid en solid resultatøkning også her.

Carew kunne notere seg et overskudd på 932.000, og har dermed cashet inn over 3,5 millioner fra de to selskapene.

Mer penger i aksjemarkedet

Carew styrket også posisjonen sin i aksjemarkedet i fjor. Ved utgangen av året sto han oppført med markedsbaserte aksjer til en verdi av 4,63 millioner, mot 3,86 millioner året før. Han satt også på andre verdipapirer til 7 millioner.

Som følge av økningen i markedsbaserte aksjer, var den totale verdien av eiendelene til John Carew AS 18,62 millioner i 2020, som er omtrent én million mer enn året før.

Ifølge VGs beregninger tjente Carew et sted mellom 250–300 millioner kroner som fotballspiller. Etter en lukrativ fotballkarriere har Carew slått seg opp på eiendom. I 2016 solgte han en bygård i Bygdøy allé for rundt 120 millioner kroner.

De senere årene har Carew også tjent gode penger på å fronte bettingselskapet Comeon.

Under etterforskning

I sommer har det blåst kraftig rundt den Carew, etter at det ble kjent at Økokrim har startet etterforskning av den tidligere fotballspilleren for grov skatteunndragelse etter anmeldelse fra Skatteetaten.

Carews mangeårige agent og forretningspartner Per A. Flod avfeide anklagene, og sa til E24 at han var overrasket over etterforskningen.

– Dette er veldig overraskende. John Carew har betalt sin skatt til England, og det har aldri vært noen unndragelser av den forstand, sa Flod til E24.

E24 har ikke lyktes å komme i kontakt med Carew eller Flod om årsregnskapene.

Les også

Advokatprofiler ut mot Økokrim i Carew-saken

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. E24
  2. John Carew
  3. Etterforskning

Flere artikler

  1. Giertsen med rekordresultat - solgte aksjer for over 30 mill. kroner

  2. Millionfall for Vegard Ulvangs investeringsselskap

  3. Skavlan med tidenes beste resultat – har tatt utbytte på mer enn 35 mill. på to år

  4. Celina Midelfart tapte over 130 mill. kroner

  5. Trond Mohn tjente 542 millioner i fjor – gir bort 358 millioner kroner i gaver