Equinor nær historisk topp på knallsterk børs

Equinor-aksjen stengte på den fjerde høyeste kursen noensinne, på en dag da Hovedindeksen bikket 1.200 poeng for første gang.

  • Martin Hagh Høgseth
  • Hanna Ghaderi
  • Asgeir Aga Nilsen
  • Lage Bøhren
Publisert:

Oslo Børs steg 1,33 prosent til ny toppnotering på 1.200,02 poeng torsdag.

Hovedindeksen fortsatte dermed rekordfesten fra de siste dagene. Både mandag og tirsdag avsluttet indeksen på rekordhøye nivåer.

Samtidig nærmer giganten Equinor seg ny all time high, etter å ha steget 1,86 prosent til 230,55 kroner per aksje torsdag. Det er det fjerde høyeste nivået for aksjen noensinne. Den foreløpige rekorden ble satt i september for tre år siden, med 234,4 kroner per aksje.

Børsverdien er nå opp 62 prosent i 2021 til 751 milliarder kroner, godt hjulpet av en eksplosiv økning i globale energipriser de siste månedene.

Andre oljeaksjer som DNO og Aker BP steg også markert torsdag, med henholdsvis 7,2 og 2,9 prosent.

Oljeprisen Brent stiger 0,7 prosent til 83,93 dollar per fat torsdag, og dermed opp 62 prosent siden nyttår.

Solid kvartal for ABG

På morgenen hadde meglerhuset ABG Sundal Collier sluppet resultatet for tredje kvartal. Aksjen endte til slutt opp 5,7 prosent.

Rapporten viste et resultat før skatt på 171 millioner kroner i kvartalet, en økning fra 96 millioner kroner fra året før. Likevel er det betydelig lavere enn andre kvartal, da resultatet endte på 308 millioner kroner.

– Selv om tredje kvartal normalt sett er vårt tregeste kvartal, så endte det med å bli enda et rekordkvartal med inntekter som steg 55 prosent, uttaler toppsjef Jonas Ström i ABG Sundal Collier.

Plastgjenvinningsselskapet Quantafuel har på sin side ansatt Lars Rosenløv som ny toppsjef. Han har 30 års erfaring innen prosessindustrien i Equinor og starter i jobben 1. november. Aksjen steg 11,2 prosent etter nyheten. Tidligere i år ble det kjent at Kjetil Bøhn sluttet i stillingen.

Like før børsåpning ble det kjent at Kjell Inge Røkke og John Fredriksen inngår fornybarallianse med Aker Solutions, Solstad Offshore og Deepocean. Aksjene steg gjennom dagen, og Solstad Offshore hadde en oppgang på 4,9 prosent.

Dagens taper ble Circa Group, som falt 29,8 prosent etter at de i morgentimene la frem en oppdatering hvor de melder at de ser økte kostnader for Resolute-prosjektet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Omsetningsvekst for ABG Sundal Collier i tredje kvartal

  2. Oslo Børs steg til ny toppnotering

  3. Oljedrevet oppgang på Oslo Børs

  4. Mini-comeback på Oslo Børs

  5. Oslo Børs endte opp tross Equinor-fall