Svakt fall på Oslo Børs

Lymfekreftselskapet Nordic Nanovector stupte tosifret etter å ha varslet gjennomgang av deres viktigste studie. Selskapet sliter fortsatt med å rekrutterer pasienter.

Publisert:

Hovedindeksen falt så vidt i løpet av dagen med totalt 0,2 prosent.

De tre mest omsatte aksjene for dagen ble:

  • Equinor som falt 1,9 prosent
  • Rec Silicon som steg med 1,9 prosent
  • IT-selskapet Ecoonline som føyk opp 63 prosent

Ecoonline rett opp

I morgentimene ble det kjent at det britiske oppkjøpsfondet Apax har lagt inn et bud på det Euronext Growth-noterte IT-selskapet Ecoonline Holding.

Budet er et kontantvederlag på 22,75 kroner per aksje. Dermed tilsvarer prisen totalt 3,77 milliarder kroner.

Aksjekursen til Ecoonline var ved børsens stengingstid opp 65 prosent på Oslo Børs, til 22,3 kroner per aksje.

SAS henvist til spesiell status

Ifølge en melding fra Oslo Børs torsdag ettermiddag blir SAS satt i det børsen kaller en «bedringsboks». Her vil Oslo Børs ha et ekstra tilsyn med aksjen.

– På grunn av kunngjøringen fra SAS 31. mai har Oslo Børs bestemt seg for å sette SAS i «bedringsboksen» fra og med 3. juni, skriver Børsen i en melding.

I meldingen til SAS kom det frem at det kriserammede flyselskapet led et milliardtap og vil gjøre om 20 milliarder svenske kroner fra gjeld til aksjer i en kriseplan. Samtidig vil selskapet hente inn 9,5 milliarder svenske kroner.

Positive signaler for seismikk

Torsdag høynet meglerhuset Sparebank 1 Markets sitt kursmål for PGS-aksjen.

PGS, som er et seismikkselskap, har opplevd en stor bedring i markedsvilkårene den siste tiden. Fra bunnen det siste året har aksjen steget med hele 300 prosent.

Sparebank 1 Markets tror likevel aksjen har en oppside på ytterligere 34 prosent.

Torsdag steg PGS-aksjen med 3,5 prosent.

Lymfekreftselskap faller

Mens Ecoonline steg kraftig, endte lymfekreftselskapet Nordic Nanovector i andre enden av skalaen. Aksjekursen falt over 30 prosent torsdag.

Tidligere på dagen meldte selskapet at styret har besluttet å ta en omfattende gjennomgang av hovedstudien til selskapet, Paradigme-studien, på grunn av at for få pasienter er blitt rekruttert.

Ingen pasienter ble rekruttert inn i studien i mai. For å beskytte integriteten til studien vil en uavhengig vurdering av dataene samlet inn til dags dato bli analysert av et uavhengig panel, skriver TDN Direkt.

Styret mener gjennomgangen er til det beste for både aksjonærer og pasienter, for at de skal finne den optimale veien videre for selskapets lymfekreft-behandling «Betalutin».

Les også

EUs russiske oljestans skaper omveltning i fraktmarkedet: – Potensielt stor effekt for tank

Frontline i pluss

John Fredriksens tankrederi Frontline ble mye handlet torsdag, og endte opp med en oppgang på 6,3 prosent.

Frontline-sjef Lars Barstad tror at selskapet har gode tider i vente, når Europa nå skal kvitte seg med avhengigheten av olje fra Russland.

Barstad, og også shippinganalytiker Anders Redigh Karlsen, mener dette vil føre til at oljen må fraktes over lengre distanser og at det vil øke behovet for tankskip.

Oljeprisfall etter nyhet

Oljeprisen i løpet av nattetimene. Rundt 02.00 norsk tid var prisen for et fat nordsjøolje nede i 113 dollar, et fall på rundt 2 prosent.

Den har imidlertid hentet seg noe inn, og var ved børsens stengetid oppe i 116 dollar fatet.

Fallet kom etter at Saudi-Arabia, ifølge Financial Times, signaliserte at de er klare til å pumpe opp mer olje, dersom tilfanget av russisk olje i markedet nå vil gå ned, etter EUs enighet om et delvis forbud mot russisk oljeimport innen slutten av året.

Publisert:
Gå til e24.no