BNP-fall i Japan, blandet på Asia-børsene

Pilene peker i begge retninger onsdag morgen. Nye nøkkeltall viser at Japans økonomi sank mindre enn ventet i første kvartal.

Publisert:

Det er blandet utvikling på børsene onsdag morgen.

Slik er stemningen i Asia og Stillehavsregionen rundt klokken 07.30:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,7 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,25 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 0,19 prosent
  • Shanghai Composite er ned 0,21 prosent
  • FTSE Straits Times er opp 0,99 prosent
  • ASX 200 i Sydney er opp 0,8 prosent

BNP-fall i Japan

Japans økonomi krympet med en årlig rate på en prosent i januar - mars, sammenlignet med forrige kvartal, viser ny statistikk som ble lagt frem av myndighetene onsdag. På forhånd var det ventet et fall på 1,8 prosent, ifølge Reuters.

I første kvartal falt Japans BNP med 0,2 prosent, som var lavere enn prognosene på 0,4 prosent. Nedgangen skyldes lavere etterspørsel grunnet restriksjoner etter smittebølger med coronaviruset, samt økte råvarepriser, og at landets valuta har blitt svekket.

Verdens tredje største økonomi hadde kommet seg på beina og kunne vise til BNP-vekst i siste kvartal 2021, før omikron-bølgen slo inn over landet.

Flere analytikere tror at Japans økonomi vil ta seg opp igjen de kommende kvartalene, ettersom det kommer lettelser i coronatiltakene.

Japans industriproduksjon endte med en oppgang på 0,3 prosent i mars, sammenlignet med måneden før. På årsbasis falt industriproduksjonen med 1,7 prosent.

Wall Street opp i går kveld

Wall Street endte med bred oppgang tirsdag. Teknologiindeksen Nasdaq steg 2,76 prosent, mens samleindeksen S&P 500 endte med oppgang på 2,02 prosent.

Fed-topp Jerome Powell talte under et Wall Street Journal-arrangement tirsdag, og sa blant annet at han ikke ville nøle med å heve renten over «nøytralt nivå» som tilsvarer 2,5 prosent, og som er det flere sentralbanktopper har antydet er målet ved slutten av året, skriver Bloomberg.

– Det vi trenger å se er at inflasjonen kommer ned på en tydelig og overbevisende måte, og vi kommer til å fortsette å presse på frem til vi ser det, sa Powell.

Les også

Bred Wall Street-oppgang, men milliardsmell for USAs rikeste familie

Les også

Var Singapores rikeste - har tapt 168 milliarder på et halvår

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om